Αλλάζουν οι Porsche Boxster και Cayman

Γιώργος Βαρίνος
Αλλάζουν οι Porsche Boxster και Cayman
Με την ονομασία 718 Boxster και 718 Cayman θα παρουσιαστούν οι ανανεωμένες εκδόσεις των βασικών σπορ μοντέλων της Porsche μέσα στο 2016.

Η ανανέωση των Boxster και Cayman μέσα στο 2016 θα φέρει αλλαγή στο όνομα και στα μηχανικά μέρη, καθώς πλέον θα έχουν τον κωδικό 718 και επίπεδους, τετρακύλινδρους turbo κινητήρες. Ακριβώς όπως και οι 911 και 918 οι μικρότερες εκδόσεις της γκάμας της Porsche θα φέρουν ως στοιχείο αναγνώρισης τον τριψήφιο αριθμό 718 που η γερμανική εταιρεία ανέσυρε από την μεγάλη αγωνιστική της ιστορία και συγκεκριμένα από την 718 που παρουσιάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 50 και μεσουράνησε στις πίστες, με τετρακύλινδρο κινητήρα, στις αρχές του 60.

Η Porsche ανακοίνωσε ότι η ανανέωση των δύο μοντέλων θα πραγματοποιηθεί εντός του 2016, χωρίς να καθορίζει αν θα είναι στις αρχές, στα μέσα ή στα τέλη του έτους. Επίσης ότι η Boxster θα κοστίζει πλέον ακριβότερα από την Cayman, ακριβώς όπως η σειρά των 911 roadster και coupe, ενώ οι κινητήρες τους θα έχουν την ίδια ακριβώς απόδοση. Για τα μηχανικά μέρη δεν γίνεται λόγος αλλά με δεδομένη την τετρακύλινδρη μορφή του κινητήρα και με το γεγονός ότι ο νέος turbo εξακύλινδρος των 911 είναι τρίλιτρος, τότε μπορούμε με μεγάλη ασφάλεια να υποθέσουμε ότι ο νέος κινητήρας των 718 θα είναι δίλιτρος με απόδοση λίγο κάτω από 300 ίππους για τις απλές εκδόσεις και λίγο πάνω από τους 300 για τις S.

Σήμερα, η βασική έκδοση και των δύο αυτοκινήτων φορά έναν εξακύλινδρο επίπεδο κινητήρα 2,7 λίτρων με ισχύ 265 ίππους για την Boxster και 275 για την Cayman. Αναφορικά με τις αλλαγές στο αμάξωμα των νέων 718 Boxster και Cayman επίσης η Porsche δεν αποκάλυψετο παραμικρό, παρά μόνο αυτό το καλλιτεχνικό σκαρίφημα που μας αφήνει και πάλι να εικάσουμε ένα λίγο πιο μακρύ και πιο χυτό αμάξωμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!