Αυτό είναι το Genesis G-90 (video)

Γιώργος Βαρίνος
Αυτό είναι το Genesis G-90 (video)
Η νέα μάρκα κύρους της Hyundai, η Genesis, απέκτησε το πρώτο της μέλος υπό τη μορφή της λιμουζίνας G-90 που στην Κορέα ονομάζεται EQ900.

Μετά τους Ιάπωνες κατασκευαστές, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και για την κορεατική Hyundai να ανταγωνιστεί τα «ιερά τέρατα» της πολυτελούς κατηγορίας, δηλαδή τις Mercedes, BMW και Audi. Ακριβώς όπως και οι Ιάπωνες –με τις Lexus, Infinity και Acura- λανσάρει μια νέα μάρκα, με την ονομασία Genesis. Το πρώτο μάλιστα μοντέλο της είναι και η κορυφαία λιμουζίνα της μελλοντικής της γκάμας, το G-90. Με μήκος 5,2 και πλάτος 1.9 μέτρα το G-90 είναι ένα μεγάλο αυτοκίνητο που στοχεύει απευθείας στις Mercedes S-Class, BMW 7 και Audi A8 και φυσικά στα Lexus LS και Infiniti Q70. Οι κορεάτες τεχνικοί υποστηρίζουν ότι η πολυτέλεια, η άνεση και η απουσία θορύβων στο εσωτερικό είναι από τις κορυφαίες στην κατηγορία, ενώ η ανάρτηση με διάταξη πολλαπλών συνδέσμων εμπρός και πίσω διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ με σύστημα αυτόματης προσαρμογής τους στις οδικές συνθήκες. Για πρώτη μάλιστα φορά παγκοσμίως, το G-90 διαθέτει στον προαιρετικό του εξοπλισμό το σύστημα Smart Posture Caring, το οποίο ρυθμίζει αυτόματα το κάθισμα, τους εξωτερικούς καθρέφτες, το τιμόνι και το ύψος προβολής του head up display, ώστε να ταιριάζουν απόλυτα στις απαιτήσεις του σώματος του οδηγού!

Στα μηχανικά μέρη υπάρχουν τρεις επιλογές κινητήρων, όλοι τους βενζίνης, που συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς ενώ, προαιρετικά, θα υπάρχουν και εκδόσεις με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Ο λιγότερο ισχυρός κινητήρας της γκάμας είναι ο V6 GDI των 3.778 κ.εκ. που αποδίδει 315 ίππους. Μικρότερος σε κυβισμό αλλά ισχυρότερος είναι ο νέος V6 turbo GDI των 3.342 κ.εκ. με ισχύ 370 ίππων, ενώ στην κορυφή βρίσκεται ένας V8 5.038 κ.εκ. ο οποίος με ατμοσφαιρική τροφοδοσία αποδίδει 425 ίππους.

Στον τομέα του εξοπλισμού στοιχεία όπως ο κλιματισμός τριών ζωνών, το ηχοσύστημα της Lexicon, το σύστημα infotainment με οθόνη 12,3 ιντσών, τα ρυθμιζόμενα, κλιματιζόμενα και με λειτουργία μασάζ καθίσματα εμπρός και πίσω, καθώς η πληθώρα των ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ για την κατηγορία. Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη στις αρχές του 2016, σε τιμές που ακόμα δεν γνωρίζουμε αλλά προφανώς θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές σε σχέση με αυτές των Γερμανών ανταγωνιστών της κατηγορίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!