Υπό εξαφάνιση τα manual των αυτοκινήτων;

Υπό εξαφάνιση τα manual των αυτοκινήτων;

Η Hyundai πετάει στο καλάθι της ιστορίας τα πολυσέλιδα βιβλία οδηγιών των κατασκευαστών, που συνοδεύουν τα καινούρια αυτοκίνητα και εφαρμόζει έναν νέο τρόπο ηλεκτρονικής γνωριμίας του ιδιοκτήτη με το όχημά του.

Υπό εξαφάνιση τα manual των αυτοκινήτων;

Εχετε εντρυφήσει ποτέ στο βιβλίο οδηγιών του κατασκευαστή, που υπάρχει στο ντουλαπάκι συνοδηγού του Ι.Χ. σας; Αν όχι, ανήκετε στη συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών καινούριων αυτοκινήτων, που δεν διαβάζουν ποτέ το έντυπο manual του μοντέλου τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν άγνωστες σε αυτούς πολλές από τις λειτουργίες του νέου τους αποκτήματος ή να ανοίγουν το χοντρό βιβλιαράκι σε στιγμή έκτακτης ανάγκης, οπότε είναι βέβαια αργά.

Η Hyundai προσαρμόστηκε ωστόσο στα δεδομένα της ψηφιακής εποχής και λανσάρει ένα νέου τύπου εγχειρίδιο σε μορφή εφαρμογής για ταμπλέτες και κινητά τηλέφωνα, το οποίο είναι πολύ πιο εύκολο στην ανάγνωσή του και πιο ανάλαφρο και κατατοπιστικό, καθώς διαθέτει και πολλά βίντεο.

Η αρχή θα γίνει με το νέο Sonata, με την συγκεκριμένη εφαρμογή να διαθέτει 82 βίντεο επεξήγησης και περισσότερους από 50 πληροφοριακούς οδηγούς, μαζί με έξι τρισδιάστατες εικόνες με «συννεφάκια» σύντομης αναφοράς, όπως για παράδειγμα για τον χώρο του κινητήρα ή το ταμπλό. Έτσι μπορεί να θυμηθεί πολύ πιο εύκολα ο νέος ιδιοκτήτης, όσα του εξήγησε ο πωλητής στην έκθεση κατά την παραλαβή του οχήματος και να γνωρίζει πολύ καλύτερα τις λειτουργίες του.

Αρχικά τουλάχιστον, ο ψηφιακός διαδραστικός οδηγός δεν θα αντικαθιστά το εγχειρίδιο σε απόλυτο βαθμό, όμως θα γίνεται σταδιακά όλο και πιο περιεκτικός και εύχρηστος, με αποτέλεσμα να περάσει το έντυπο βιβλιαράκι οδηγιών στα αζήτητα και να εξαφανιστεί τελικά από τον εξοπλισμό των μελλοντικών αυτοκινήτων.

Best of internet