Ο εσωτερικός κόσμος της νέας Mercedes E-Class (upd + video)

Γιώργος Βαρίνος
Ο εσωτερικός κόσμος της νέας Mercedes E-Class (upd + video)
Εκ των έσω ξεκίνησε η επίσημη αποκάλυψη της νέας Mercedes E-Class, με πληροφορίες και εικόνες για το πρωτοποριακό εσωτερικό της.

Κάθε νέα γενιά της Mercedes E-Class οφείλει να είναι φορέας τεχνολογικών καινοτομιών. Έτσι και η επόμενη γενιά της, που θα δούμε επίσημα στην έκθεση του Ντιτρόιτ στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, ξεκινά την επανάσταση από μέσα. Συγκεκριμένα από το ταμπλό, στο οποίο πλέον όλες οι ενδείξεις θα είναι πλήρως ψηφιακές. Δύο οθόνες 12.3 ιντσών η κάθε μια, με ένα ενιαίο γυάλινο κάλυμμα, παίζουν το ρόλο των οργάνων και του κέντρου ελέγχου όλων των συστημάτων του αυτοκινήτου. Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού θα διαθέτουν ανάλυση 1.920 Χ 720 ή 1.000 Χ 600 pixels και φυσικά θα είναι αφής. Ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από τρία διαφορετικά αισθητικά θέματα, τα Classic, Sport και Progressive και φυσικά να φέρει στα δικά του μέτρα τις ενδείξεις κάθε οθόνης. Για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής οι διακόπτες χειρισμού στο τιμόνι θα είναι αφής και θα λειτουργούν όπως η επιφάνεια ενός smartphone. Ταυτόχρονα, διατηρείται ο κεντρικός επιλογέας λειτουργιών με την επιφάνεια αφής, ενώ, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, υπάρχει και η δυνατότητα ενεργοποίησης όλων των λειτουργιών με φωνητικές εντολές.

Τα υλικά στο εσωτερικό της νέας E-Class θα είναι φυσικά κορυφαίας ποιότητας, με απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια για τη δημιουργία μιας ανεπανάληπτης αίσθησης πολυτέλειας. Τα καθίσματα, ανάλογα με την έκδοση, είναι αεριζόμενα, θερμαινόμενα και με λειτουργία μασάζ και φυσικά ρυθμίζονται ηλεκτρικά προς κάθε κατεύθυνση. Το εσωτερικό θα διαθέτει ατμοσφαιρικό φωτισμό για τη νύχτα από μια παλέτα 64 διαφορετικών χρωμάτων για να επιλέγει ο οδηγός αυτή που επιθυμεί.

Κορυφαία είναι και η τεχνολογία νυχτερινής οδήγησης στη νέα E-Class, καθώς με τα προαιρετικά εμπρός φώτα Multibeam Led ο οδηγός απολαμβάνει έως και 2,5 φορές μεγαλύτερη ορατότητα, ενώ, ταυτόχρονα, ο φωτισμός προσαρμόζεται αυτόματα στις συνθήκες. Μάλιστα, για πρώτη φορά, βάσει πληροφοριών από το GPS τα φώτα έχουν τη δυνατότητα να φωτίζουν διασταυρώσεις και στροφές πολύ πριν τις αντιληφθεί ο οδηγός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!