Οδηγούμε την 4η γενιά του Renault Megane (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Οδηγούμε την 4η γενιά του Renault Megane (vid)
Η Renault γιορτάζει τα 20 χρόνια του Megane και μας αποκαλύπτει στην Πορτογαλία την 4η γενιά του δημοφιλούς της μοντέλου.

Tο νέο Renault Megane φτάνει στη χώρα μας, με μυώδη και εντυπωσιακή εμφάνιση, νέους κινητήρες από 90 έως και 205 ίππους για όλα τα γούστα και εντυπωσιακότατο εσωτερικό. Μεγαλύτερο και πολύ ομορφότερο, το νέο Megane αν διαθέτει ανταγωνιστικές τιμές (δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί) στις διάφορες εκδόσεις του, όταν θα έρθει τον Απρίλιο του 2016, θα κάψει καρδιές. Το οδηγήσαμε στην Πορτογαλία σε ένα ταξίδι αστραπή, σε δύο εκδόσεις που μας εντυπωσίασαν με την επίγευση που μας άφησαν. Οδηγήσαμε το «μικρό» GT με τον 1.600άρι κινητήρα με τους 205 ίππους αλλά και το μεσαίο diesel με τους 130 ίππους. Εξωτερικά οι σχεδιαστές της Renault έδωσαν ρέστα, παίζοντας με τις μυώδεις φόρμες και τα φωτιστικά σώματα που προσθέτουν στην επιθετικότητα αλλά και στην σχεδιαστική «ταυτότητα». Εμπρός η μεγάλη μάσκα με το τεράστιο σήμα της Renault δίνει έναν άλλο ιδιαίτερο χαρακτήρα ενώ τα LED φωτιστικά σώματα τόσο εμπρός όσο και πίσω, προσθέτουν ένα μοναδικό σχεδιαστικό στοιχείο που κάνει το Megane μοναδικό. Η έκδοση GT με τους 205 ίππους υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις και χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερα πολιτισμένη λειτουργία για σπορ έκδοση, με τις εντυπωσιακές επιδόσεις του να έρχονται με φιλικό τρόπο. Φυσικά σε αυτό το γεγονός, ιδιαίτερη βαρύτητα «παίζει», η ύπαρξη του συστήματος ενεργητικής τετραδιεύθυνσης 4Control που δίνει πολύ γρηγορότερες αντιδράσεις με αυξημένη σταθερότητα σε όλες τις συνθήκες.

Το 130άρι Diesel μας εντυπωσίασε με την γραμμική του λειτουργία, την μεγάλη ροπή του και το έξυπνα κλιμακωμένο, χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων.

Το εσωτερικό και στα δύο μοντέλα χαρακτηρίζεται από την τεράστια -σαν μεγάλο tablet- όρθια οθόνη πολλαπλών λειτουργιών που μοιάζει οπτικά με αυτήν του Tesla model s. Ενός μοντέλου με πολλαπλάσια τιμή και premium. Τέτοια οθόνη δεν έχει κανένα άλλο αυτοκίνητο της καηγορίας και πλέον, η προχωρημένη συνδεσιμότητα και τα συστήματα multimedia που διαθέτει κάθε μοντέλο παίζουν μεγάλο ρόλο στις επιλογές των μοντέρνων αγοραστών. Σε αυτόν το τομέα, η Renault πρωτοπορεί και βρίσκεται ένα βήμα εμπρός από όλους τους ανταγωνιστές της!

Γενικά το νέο Megane είναι ένα εντυπωσιακό από κάθε άποψη αυτοκίνητο που πιάνει αμέσως την κορυφή της κατηγορίας. Μένει να δούμε την τιμή του, για να μάθουμε σε «ποιό» σημείο θα τοποθετηθεί στην αγορά.

Περισσότερα στην αναλυτική πολυσέλιδη παρουσίαση στο περιοδικό InMotion σε λίγες ημέρες!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!