Επιστροφή στη Formula1 για Theodore;

Επιστροφή στη Formula1 για Theodore;

Επιστροφή στη Formula1 για Theodore;

Δεν αποκλείεται να δούμε ξανά τη Theodore Racing στη Formula1, όπως δήλωσε το... δεξί χέρι του γιου του Τέντι Γιπ, που ήταν στην ιδιοκτησία της.

Την Theodore Racing είναι πιθανό να δούμε ξανά στη Formula1 στο μέλλον. Από πού προκύπτει αυτό; Ιδρυτής της ήταν ο Τέντι Γιπ και ο γιος του, Τέντι Γιπ Τζούνιορ, είναι επικεφαλής στη Status GP, που συμμετέχει στο GP2. Μάλιστα, από το 2013 επανέφερε το όνομα της ομάδας του πατέρα του ως σπόνσορα της Prema Powerteam στο Γκραν Πρι του Μακάο.

Ο αθλητικός διευθυντής, λοιπόν, της Status, Ντέιβιντ Κένεντι, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιστροφή της Theodore στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μιλώντας στο Autosport. «Αν υπάρξουν ευκαιρίες, αξίζει να τις αξιολογήσουμε. Η Formula1 είναι σε μία κατάσταση ταραχής αυτή τη στιγμή.

Αλλά θα βάλουμε τα κομμάτια στη θέση τους για μία πετυχημένη δουλειά στα μηχανοκίνητα σπορ. Η κληρονομιά της Theodore συνεχίζεται και είναι ακόμα απίστευτα δυνατή στην Ασία. Η εταιρεία μας έχει υψηλό πρεστίζ στην Κίνα. Έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα τζούνιορ στην Ασία. Στην Ασία είναι πιο ψηλά η Super Formula και το GP2, ξύνεις το κεφάλι σου και αναρωτιέσαι: ''Τι ακολουθεί;''», ήταν τα λόγια του.

Όσο για το ποια ήταν η Theodore Racing, συμμετείχε στην F1 από το 1976 μέχρι και το 1983, με εξαίρεση το 1979 και το 1980. Σε 64 αγώνες δεν έκανε κάτι περαιτέρω από κάποιους τερματισμούς στην πρώτη δεκάδα.

Χρησιμοποιούσε κινητήρες της Ford και είχε για οδηγούς τους Ρόνι Πέτερσον, Χανς-Γιοακίμ Στάκ, Πάτρικ Τάμπαϊ, Έντι Τσίβερ, Κέκε Ρόσμπεργκ, Μαρκ Σούρερ, Ντέρεκ Ντάλι, Γιαν Λάμερς, Γκέοφ Λις, Τόμι Μπάιρν, Τζόνι Σεκότο και Ρόμπερτ Γκερέρο.

Best of internet