Θα οδηγούμε μόνον με τη σκέψη;

Θα οδηγούμε μόνον με τη σκέψη;

Θα οδηγούμε μόνον με τη σκέψη;

Το επόμενο βήμα στην αυτοκίνηση ετοιμάζουν ερευνητές από την Κίνα παρουσιάζοντας ένα αυτοκίνητο, που οδηγείται μόνο με εντολές του εγκεφάλου. Οι άμυαλοι, τι θα απογίνουν;

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Ναγκάι στην βορειοανατολική Κίνα, παρουσίασαν ένα αυτοκίνητο, που κινείται μόνο με τη βοήθεια της σκέψης. Ο οδηγός φοράει μία ειδική κάσκα και στέλνει με το μυαλό του εντολές στο όχημα, χωρίς να κάνει καμία επιπλέον κίνηση.

Η τεχνολογία αυτή βρίσκεται στο αρχικό στάδιο εξέλιξης και προς το παρόν επιτρέπει στο όχημα να κινείται μόνο ευθεία μπροστά και πίσω. Το επαναστατικό σύστημα εξελίσσεται με τη συνεργασία του πανεπιστημίου Ναγκάι και της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Great Wall Motor.

Η ειδική κάσκα περιλαμβάνει 16 αισθητήρες, που “διαβάζουν” τα σήματα του
εγκεφάλου του οδηγού και τα μεταφέρουν ως εντολές στα συστήματα κίνησης του οχήματος.
Ο επικεφαλής των ερευνητών του πανεπιστημίου, Ντουάν Φενγκ, δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για την πρωτοποριακή ανακάλυψη και ότι αποτελεί θέμα χρόνου μέχρι να τη δούμε εγκατεστημένη σε αυτοκίνητα.

Σκοπός των ερευνητών είναι να βοηθήσουν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, να οδηγήσουν αυτοκίνητο μόνο με το μυαλό τους και χωρίς να κινδυνεύει ούτε η δική τους ασφάλεια, αλλά ούτε και των άλλων. Ευκαιρία πάντως να μάθουμε και τι...μυαλά κουβαλάει ο καθένας μας στο κεφάλι του!

Best of internet