«Δε θα αλλάξει οδηγούς η Renault»

Νίκος Τσιώκος
«Δε θα αλλάξει οδηγούς η Renault»
Ο τεχνικός διευθυντής της Lotus, Νικ Τσέστερ, αποκάλυψε ότι δε θα αλλάξει το οδηγικό δίδυμο για το 2016, παρά την αγορά των μετοχών από τη Renault.

Θέμα χρόνου είναι η ολοκλήρωση της αγοράς των μετοχών της Lotus από τη Renault για να επιστρέψει η τελευταία στη Formula1 με ιδιόκτητη ομάδα. Κάτι που προκάλεσε το σενάριο αλλαγής οδηγικού διδύμου, παρά το ότι ο Παστόρ Μαλντονάντο έχει ανανεώσει και έχει ανακοινωθεί ο Τζόλιον Πάλμερ.

Ωστόσο, η αλλαγή ιδιοκτησίας φαίνεται πως δε θα επηρεάσει τις επιλογές που έχουν γίνει στους πιλότους για το 2016, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Νικ Τσέστερ στο πρακτορείο Reuters. «Όπως όλοι ξέρουμε, τα συμβόλαια μπορεί να σπάσουν αν το θέλουν και οι δύο πλευρές. Αλλά αμφότεροι έχουν συμβόλαιο και τον Ιανουάριο θα υπάρξει απλά μία ανακοίνωση για τα πάντα.

Τα συμβόλαια έχουν συμφωνηθεί με τη Renault. Δεν έχει ληφθεί απόφαση για τρίτο οδηγό. Ο Παστόρ (Μαλτνονάντο) και τα χρήματά του είναι σίγουρα στα πλάνα της Renault για τους επόμενους 12 μήνες. Είναι και οι δύο οδηγοί», ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής της Lotus.

Άλλωστε, τα χρήματα που βάζει ο μεγάλος χορηγός του Μαλντονάντο είναι πάρα πολλά για να απορριφθούν από τη Renault, η οποία σίγουρα θα χρειαστεί ένα χέρι (οικονομικής) βοηθείας στην... επανεκκίνησή της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!