Supercar με 92.000€ (video)

Γιώργος Βαρίνος
Supercar με 92.000€ (video)
Με κινητήρα από Chevrolet Corvette ισχύος 430 ίππων και βάρος 900 κιλά, το Drakan Spyder βάζει τα γυαλιά σε πολλά υπέρ αυτοκίνητα πολλαπλάσιας αξίας.

Για όσους ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για την απόλαυση της οδήγησης, τα βρετανικά track day cars όπως ονομάζονται είναι ιδανικά. Στη δική τους φιλοσοφία βασίστηκε και η εταιρεία sector 111 και κατασκεύασε στις ΗΠΑ το Drakan Spyder, ένα διθέσιο ανοιχτό αυτοκίνητο που μοιάζει με φόρμουλα αλλά είναι ταυτόχρονα και πιστοποιημένο για κυκλοφορία σε δημόσιο δρόμο.

Με σωληνωτό σιδερένιο πλαίσιο και αμάξωμα από συνθετικά υλικά, τον 6,2 λίτρων V8 κινητήρα της Corvette με 430 ίππους και βάρος μόλις 900 κιλά, το μικρό αυτό ανοιχτό μοντέλο επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 265 χλμ./ώρα. Οι αναρτήσεις του είναι άμεσοι συγγενείς αυτών των αγωνιστικών μονοθέσιων, με διπλά ψαλίδια και ράβδους ώσης που εξασφαλίζουν απίστευτα άμεση και με απόλυτη ακρίβεια οδική συμπεριφορά.

Όπως περηφανεύεται ο κατασκευαστής, εδώ δεν υπάρχει κανένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου, ούτε καν ABS στα φρένα, τα οποία προαιρετικά μπορούν να διαθέτουν κεραμικούς δίσκους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!