Audi, BMW, Mercedes, μαζί στο HERE

Γιώργος Βαρίνος
Audi, BMW, Mercedes, μαζί στο HERE
Η συνεργασία των τριών κατασκευαστών κύρους της Γερμανίας για την αγορά της πολύτιμης υπηρεσίας χαρτογράφησης HERE επικυρώθηκε και η εξέλιξη ξεκινά.

Η τεράστια σημασία της υπηρεσίας ψηφιακής χαρτογράφησης HERE που είχε αναπτύξει η Nokia φάνηκε από την ανάγκη συνεργασίας τριών κορυφαίων κατασκευαστών και την καταβολή 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την εξαγορά της. Αυτή είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο του 2015 και πλέον εγκρίθηκε από τις ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού, ανοίγοντας το δρόμο στην Audi, την BMW και τη Mercedes να εξελίξουν περαιτέρω την πλατφόρμα. Το τεράστιο πλεονέκτημα της εφαρμογής HERE της Nokia είναι το γεγονός ότι πρόκειται για μια υψηλής ανάλυσης υπηρεσία χαρτογράφησης ανοιχτού κώδικα, που μπορεί να δέχεται στοιχεία από χιλιάδες ή ακόμα και εκατομμύρια πηγές.

Στόχος της είναι να παρέχει πληροφορίες προσανατολισμού με μεγάλη ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, όπως υποστηρίζουν οι τρεις κατασκευαστές, με τους χάρτες της HERE θα μπορούν να εξελίξουν περαιτέρω τα αυτόνομα οχήματά τους, ενώ και τα ίδια θα παρέχουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στην ίδια την εφαρμογή ώστε μέσω αυτής όλα τα αυτοκίνητα να επικοινωνούν μεταξύ τους. Όπως ανακοίνωσαν οι τρεις κατασκευαστές που πλέον ελέγχουν την υπηρεσία χαρτογράφησης HERE, έχουν διασφαλίσει τον ανοιχτό χαρακτήρα της και καλούν όσες εταιρείες το επιθυμούν, σε όποιον τομέα και αν ανήκουν, να συμμετέχουν ως επενδυτές ή πελάτες της υπηρεσίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!