Που οφείλεται η επιτυχία του Mitsubishi Outlander PHEV;

Γιώργος Βαρίνος
Που οφείλεται η επιτυχία του Mitsubishi Outlander PHEV;
Το υβριδικό Mitsubishi Outlander ξεπέρασε το ορόσημο των 50.000 πωλήσεων στην Ευρώπη, όντας το πιο επιτυχημένο εμπορικά αυτοκίνητο του είδους.

Το Outlander PHEV διαθέτει δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης με ισχύ 121 ίππων και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν στους εμπρός και έναν στους πίσω τροχούς, παρέχοντας κίνηση σε όλους τους τροχούς. Αμφότεροι οι ηλεκτρικοί κινητήρες αποδίδουν ισχύ 82 ίππων. Με μια πλήρη φόρτιση τριών ωρών, το Outlander PHEV μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά ως ηλεκτρικό για απόσταση 50 χιλιομέτρων. Η μέση κατανάλωσή του είναι 1,9 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 μόλις 44 γρ./χλμ.

Παρότι γεμάτο… κινητήρες, το μοντέλο διαθέτει ένα άνετο εσωτερικό για πέντε ενήλικες και χώρο αποσκευών 463 λίτρων, με μήκος αμαξώματος 4,65 μέτρα. Με τόσο χαμηλή κατανάλωση, δυναμικές επιδόσεις και χώρους για όλη την οικογένεια, δεν είναι τυχαίο που σε χώρες οι οποίες παρέχουν οικονομικά κίνητρα για την αγορά οχημάτων μηδενικών ή πολύ χαμηλών ρύπων, το μοντέλο είναι best seller. Μεταξύ αυτών και σε εκείνες με ισχυρή αυτοκινητοβιομηχανία, όπως η Γερμανία και η Γαλλία.

Το τεχνολογικά προηγμένο Outlander PHEV παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού το 2012. Πλήρως ανανεωμένο για το 2016, προετοιμάζει το δρόμο για την επόμενη γενιά οχημάτων της Mitsubishi– μία εκτεταμένη οικογένεια SUV υψηλής ποιότητας με στυλ και άποψη όπου η ισχύς θα προέρχεται από τις κορυφαίες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης της MMC - με τη μορφή πλήρως ηλεκτρικών συστημάτων ή plug-in υβριδικών, παράλληλα με τους καινοτόμους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!