Hyundai Ioniq, τρία σε ένα

Γιώργος Βαρίνος
Hyundai Ioniq, τρία σε ένα
Το 2016 η Hyundai θα παρουσιάσει το πρώτο αυτοκίνητο που θα διατίθεται ως πλήρως ηλεκτρικό, επαναφορτιζόμενο υβριδικό και υβριδικό.

Η Hyundai ανακοίνωσε ότι τον Ιανουάριο του 2016 θα αποκαλύψει στην Κορέα και ακολούθως στη διεθνή έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο το νέο Ioniq, το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που θα διατίθεται με τρία διαφορετικά συστήματα κίνησης: ηλεκτρικό, επαναφορτιζόμενο υβριδικό και υβριδικό.

Στην πρώτη περίπτωση το μοντέλο δεν θα διαθέτει, φυσικά, κινητήρα εσωτερικής καύσης, στη δεύτερη ηλεκτρικός κινητήρας και εσωτερικής καύσης θα συνεργάζονται για τη μέγιστη δυνατή αυτονομία και τη μείωση της κατανάλωσης, ενώ στην τρίτη περίπτωση ο ηλεκτρικός κινητήρας θα υποβοηθά τον θερμικό με στόχο τη μείωση της κατανάλωσής του.

Όπως δείχνει και η επιτηδευμένα σκοτεινή εικόνα το Ioniq θα είναι τετράθυρο ή πεντάθυρο με κουπέ αναλογίες και δυναμικό προφίλ, κάτι που έρχεται σε άμεση αντιστοίχιση με το στόχο της εταιρείας να κατασκευάσει ένα μοντέλα που παρά τον οικολογικό του χαρακτήρα, δεν θα θυσιάζει την απόλαυση της οδήγησης.

Το πλαίσιο του αυτοκινήτου είναι εντελώς νέο ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις διαφορετικές ανάγκες κάθε γραμμής κίνησης και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια της Hyundai να ηγηθεί της αγοράς αυτοκινήτων μηδενικών ή πολύ χαμηλών ρύπων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!