Ιαπωνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς το Mazda MX-5

Γιώργος Βαρίνος
Ιαπωνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς το Mazda MX-5
Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2016 ανακηρύχτηκε στην Ιαπωνία το νέο Mazda MX-5, για δεύτερη φορά στα 26 χρόνια της παραγωγής του.

Τον πιο σημαντικό τίτλο που απονέμεται στην Ιαπωνία, αυτή του Aυτοκινήτου της Xρονιάς για το 2015 – 2016 απέσπασε το νέο Mazda MX-5. Το συμπαγές roadster της Mazda έχει δημιουργήσει το δικό του μύθο από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 που παράγεται, αποτελώντας πρότυπο για κάθε ανάλογο μοντέλο οποιουδήποτε κατασκευαστή. Με κινητήρα εμπρός, κίνηση πίσω και ένα πολύ στιβαρό διθέσιο αμάξωμα, το MX-5 είναι η επιτομή του προσιτού σπορ αυτοκινήτου. Στην τέταρτη γενιά του την κίνηση δίνουν δύο τετρακύλινδρα σύνολα τεχνολογίας SkyActiv 1.5 και 2.0 λίτρων με ισχύ 130 και 160 ίππους αντίστοιχα, ενώ το βάρος έχει μειωθεί κατά 100 κιλά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και το κέντρο βάρους έχει μεταφερθεί ακόμα πιο χαμηλά.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία μαζί με το γεγονός ότι η Mazda είναι από τις ελάχιστες εταιρείες που διατηρεί το συναρπαστικό και ιδιαίτερο χαρακτήρα του MX-5 εξελίσσοντάς τον και όχι αλλοιώνοντάς τον, είναι που του χάρισαν τον επίζηλο τίτλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mazda τα τελευταία 4 χρόνια έχει σηκώσει 3 φορές το τρόπαιο του Ιαπωνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς, πέρυσι με το Mazda 2 και την περίοδο 2012-2013 με το CX-5.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!