Το δώρο για το παράνομο παρκάρισμα

Γιώργος Βαρίνος
Το δώρο για το παράνομο παρκάρισμα
Αν παρκάρεις παράνομα, έχεις πολλές πιθανότητες να βρεις το αυτοκίνητό σου τυλιγμένο σαν... δώρο, από την ομάδα των ακτιβιστών streetpanthers.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης χτύπησαν οι streetpanthers, η ομάδα των ακτιβιστών συμπολιτών μας ενάντια στα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα. Με πρωτότυπο τρόπο, γελοιοποιώντας το όχημα και τον ιδιοκτήτη του, οι streetpanthers δίνουν το μήνυμα της κοινωνικής αναισθησίας αυτών που για να διευκολυνθούν, κλείνουν διαβάσεις πεζών, ράμπες ΑΜΕΑ και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη νομιμότητα και τα δικαιώματα των συνανθρώπων τους. Αρχικά η ομάδα είχε ξεκινήσει με τα γνωστά σε πολλούς από εμάς στρογγυλά αυτοκόλλητα με τα μήνυμα «Είμαι Γάιδαρος» που τοποθετούσαν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων που ήταν παράνομα παρκαρισμένα.

Πλέον έχουν προχωρήσει ακόμα περισσότερο, τυλίγοντας ως… δώρο με πλαστικό περιτύλιγμα στο αυτοκίνητο, πάνω στο οποίο γράφουν συνθήματα και τοποθετούν ακόμα και χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάνοντας, στην κυριολεξία, ρόμπα τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Ήδη οι εικόνες από τη σελίδα τους στο facebook έχουν γίνει viral και είμαστε σίγουροι ότι όσοι Θεσσαλονικείς επιδίδονται συχνά στο σπορ του παράνομου παρκαρίσματος, πλέον θα το σκεφτούν διπλά. Όχι μόνο για τη χλεύη των συμπολιτών τους αλλά και για το χρόνο που θα χρειαστούν να αφαιρέσουν όλα τα… καλούδια που έχει τοποθετήσει η ομάδα στο αυτοκίνητο. Το γράφει άλλωστε και το μήνυμα των streetpanthers στο παρμπρίζ: «Σκέψου πόσο δυσκολεύεις τη ζωή των συμπολιτών σου. Καλή… δυσκολία στο ξε – αμπαλάρισμα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!