To αγωνιστικό τερατάκι της Toyota

Πέτρος Πιτσίνης
To αγωνιστικό τερατάκι της Toyota
To μικροσκοπικό S-FR Racing Concept εντυπωσιάζει με τις τεράστιες αεροτομές του, αλλά και το χαμηλό ύψος του, όμως τα τεχνικά χαρακτηριστικά του παραμένουν ακόμη μυστικά!

Στο Μότορ Σόου του Τόκιο είχε παρουσιάσει η Toyota ένα λιλιπούτειο coupe με μήκος μόλις 3,99 μ. Το S-FR ήταν ωστόσο -παρά το μικρό μήκος του- τετραθέσιο και πισωκίνητο, όπως αρμόζει σε ένα σπορ μοντέλο.

Τώρα παρουσίασε ο οίκος Gazoo μία αγωνιστική εκδοχή του ίδιου coupe, η οποία ονομάζεται S-FR Racing Concept και έχει ως σήμα κατατεθέν τα εντυπωσιακά αεροδυναμικά βοηθήματα στη μάσκα, στο πίσω μέρος και πλευρικά του αμαξώματος. Όλα βεβαίως είναι κατασκευασμένα από πανάλαφρο και ανθεκτικό ανθρακόνημα, ενώ τα φωτιστικά καλύπτονται με φιμέ κρύσταλλα και η οροφή του αμαξώματος είναι μαύρη. Το ίδιο μαύρο χρώμα έχει επιλεγεί και για τις ζάντες, που φορούν σπορ ελαστικά χαμηλού προφίλ.

Το πακέτο των αεροδυναμικών βοηθημάτων έχει αυξήσει τις εξωτερικές διαστάσεις του Toyota S-FR Racing Concept, με αποτέλεσμα να φτάνει το μήκος του τα 4,10 μ., το πλάτος τα 1,74 μ. και το ύψος να έχει χαμηλώσει ακόμη περισσότερο και να έχει μειωθεί στα 1,27 μ. Μυστήριο εξακολουθούν να αποτελούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δυναμικού μοντέλου, όπως για παράδειγμα η ισχύς του κινητήρα, τα οποία δεν αποκαλύπτουν προς το παρόν οι Ιάπωνες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!