Ποια είναι η Μέκκα των ηλεκτρικών Ι.Χ.;

Ποια είναι η Μέκκα των ηλεκτρικών Ι.Χ.;

Ποια είναι η Μέκκα των ηλεκτρικών Ι.Χ.;

Ποια χώρα προσπέρασε τις ΗΠΑ και ανέβηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης με τα κράτη, στα οποία πωλούνται τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Η Κίνα θα αναδειχθεί εφέτος σε παγκόσμια βασίλισσα της ηλεκτροκίνησης. Σύμφωνα με το κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua θα πουληθούν εφέτος στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου από 220.000 έως 250.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα από τα περίπου 600.000, τα οποία θα ταξινομηθούν συνολικά σε όλον τον κόσμο. Ετσι θα ξεπεράσει η ασιατική χώρα τις ΗΠΑ, που βρίσκονταν μέχρι πρόσφατα επικεφαλής της σχετικής παγκόσμιας κατάταξης και αναμένεται να πέσουν στη δεύτερη θέση με γύρω στις 180.000 ταξινομήσεις καινούριων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ωστόσο η Κίνα δεν περιορίζεται μόνον στις πωλήσεις μοντέλων τέτοιας τεχνολογίας, αλλά βρίσκεται κυριολεκτικά στην πρίζα, αφού αναπτύσσει και δική της βιομηχανική παραγωγή στον συγκεκριμένο κλάδο. Πάντως θα χρειαστεί να δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στα θέματα της ποιότητας εκτός της ποσότητας, να ελέγχει αυστηρότερα τις προδιαγραφές των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων και να προσέχει περισσότερο την κατασκευή των μπαταριών.

Η βιομηχανία ηλεκτροκίνητων οχημάτων γνωρίζει εκρηκτική ανάπτυξη την τελευταία διετία στη χώρα χάρη στις υποστηρικτικές ενέργειες της κινέζικης κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων και των φορολογικών ελαφρύνσεων για την αγορά τέτοιων «πράσινων» μοντέλων. Γιαυτό και σημειώθηκε το πρώτο δεκάμηνο του έτους αύξηση 290% στις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων, κατά κύριο λόγο εγχώριας παραγωγής.

Best of internet