«Ανοιχτό» για νέο συμβόλαιο με Renault από Red Bull

Νίκος Τσιώκος
«Ανοιχτό» για νέο συμβόλαιο με Renault από Red Bull
Ο Χέλμουτ Μάρκο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί το συμβόλαιο της Red Bull με τη Renault, που λήγει το 2016.

Από την απογοήτευση, την αγανάκτηση, τη δυσαρέσκεια, ή όπως αλλιώς μπορεί να το πει κανείς, για την απόδοση των κινητήρων η Red Bull έφτασε στη συνέχεια της συνεργασίας με τη Renault για την παροχή κινητήρων. Οι δύο πλευρές έχουν, άλλωστε, συμβόλαιο και για το 2016, όμως οι «κόκκινοι ταύροι» αποφάσισαν εξ' αρχής να το σπάσουν.

Αφού... έφαγαν άκυρο από Ferrari, Mercedes, Honda και είδαν τη Volkswagen να μην... καίγεται για εμπλοκή στη Formula1, δεν είχαν άλλη επιλογή από το να συνεχίσουν με τη γαλλική εταιρεία. Μάλιστα, τώρα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση του συμβολαίου, μετά το 2016, όπως δήλωσε ο Χέλμουτ Μάρκο στο Speed Week.

«Το συμβόλαιο με τη Renault είναι για ένα χρόνο ακόμα, αλλά υπάρχει η άλλη επιλογή που είναι να εξελίξει πολύ καλά τον κινητήρα το 2016, ώστε να προχωρήσουμε σε επέκταση. Τα κόνσεπτ που παρουσιάστηκαν από τη Renault φαίνονται πολύ καλά. Τώρα πρέπει να εφαρμοστούν στην πράξη όσα υτποσχέθηκαν στη θεωρία. Το ερώτημα είναι πόσο γρήγορα θα είναι δυνατόν αυτό.

Θα έχουμε κινητήρες της Renault στο ίδιο επίπεδο με την εργοστασιακή ομάδα. Ο Μάριο Ίλιεν θα συνεργαστεί ως σύμβουλος της Ilmor με τη Renault για να βοηθήσει στην εξέλιξη», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας του Μίλτον Κέινς. Έτσι, φαίνεται πως από το τι εξέλιξη θα έχει η Renault την επόμενη χρονιά θα εξαρτηθεί και το αν θα συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!