Γιατί «κατηγορεί» ο Έκλεστοουν τη Mercedes;

Γιατί «κατηγορεί» ο Έκλεστοουν τη Mercedes;

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη διάλυση της Formula 1» λέει ο Βρετανός, ο οποίος δηλώνει ότι θα κάνει τα πάντα για να σταματήσει την κυριαρχία των Mercedes.

Γιατί «κατηγορεί» ο Έκλεστοουν τη Mercedes;

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν επιθυμεί όσο τίποτα άλλο ένα σύντομο τέλος στην απόλυτη κυριαρχία της Mercedes. Ο Βρετανός δήλωσε στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag», ότι «αυτό δεν είναι καλό για το άθλημα. Το κάνει βαρετό» και συμπλήρωσε, ότι οι επιτυχίες των ‘’Ασημένιων Βελών’’ δεν αφήνουν χώρο στις άλλες ομάδες. Να σημειώσουμε, ότι η γερμανική ομάδα πέτυχε εφέτος ένα νέο ρεκόρ συγκομιδής βαθμών με 703 πόντους στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, ενώ σε δώδεκα Γκραν Πρι κατέλαβε το δίδυμο των οδηγών της, Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ, τις δύο υψηλότερες θέσεις του βάθρου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο 85χρονος Βρετανός, «η κυριαρχία της Mercedes είναι τόσο καταλυτική, ώστε να βλέπουν πολλοί τηλεθεατές μόνον την εκκίνηση ενός Γκραν Πρι και μετά να κλείνουν την τηλεόραση, γιατί η Mercedes κάνει τους αγώνες βαρετούς». Ο Έκλεστοουν διευκρίνισε, ότι αυτό δεν είναι λάθος της γερμανικής ομάδας, όμως ο ίδιος θέλει να βάλει ένα τέλος ως αφεντικό της Formula 1 και με τη συνδρομή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA.

«Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε να καταστραφεί η Formula 1», ανέφερε ο Βρετανός, που πιέζει μεταξύ άλλων και για αλλαγές στους κανονισμούς για τους κινητήρες. Ο Έκλεστοουν επιμένει, ότι από το 2018 πρέπει να επιτραπεί η χρήση δυνατότερων και φτηνότερων κινητήρων από ανεξάρτητους κατασκευαστές, οι οποίοι θα ανακουφίσουν οικονομικά τις μικρότερες ομάδες και θα εντείνουν τον ανταγωνισμό στην κορυφή. Πρόκειται για ένα σχέδιο, εναντίον του οποίου έχουν θέσει βέτο οι μεγάλες ομάδες, όπως η Mercedes και η Ferrari, όμως ο Εκλεστοουν εξακολουθεί να το υποστηρίζει με πάθος.

Best of internet