Πήραν τα τρόπαια Οζιέ, Volkswagen

Νίκος Τσιώκος
Πήραν τα τρόπαια Οζιέ, Volkswagen
Σεμπαστιάν Οζιέ και Volkswagen παράλαβαν τα τρόπαια για την κατάκτηση του τίτλου σε οδηγούς και κατασκευαστές, αντίστοιχα.

Τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο τους στο WRC σε οδηγούς και κατασκευαστές, αντίστοιχα, κατέκτησαν οι Σεμπαστιάν Οζιέ και Volkswagen. Ο Γάλλος και η γερμανική ομάδα παρέλαβαν τα βραβεία τους στο Gala της FIA, με τον 31χρονο οδηγό να δηλώνει ευγνώμων στη VW για τα όσα πέτυχε μαζί με τον συνοδηγό του, Ζουλιάν Ινγκρασιά.

«Είναι ωραίο συναίσθημα να είμαι ξανά παγκόσμιος πρωταθλητής. Από αθλητικής πλευράς η φετινή σεζόν ήταν τέλεια για τον Ζουλιάν κι εμένα. Εκτός από την Ισπανία, δεν κάναμε λάθη και πάντα δώσαμε το μάξιμουμ. Αυτή η επιτυχία δε θα ήταν δυνατή χωρίς το ομαδικό πνεύμα και τη φανταστική δουλειά που έχει γίνει απ' όλους στη Volkswagen.

Ο Ζουλιάν κι εγώ είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες σε αυτούς. Θα είναι πολύ-πολύ δύσκολο να βελτιώσουμε το σερί της επιτυχίας την επόμενη χρονιά, όπως φέτος. Οι αντίπαλοί μας δε θα χαλαρώσουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όμως θα είμαστε κι εμείς έτοιμοι».

Το βραβείο από πλευράς VW παρέλαβε ο Γιοστ Καπίτο, ο οποίος έδωσε το σύνθημα για ανάλογες επιτυχίες το 2016. «Το Gala της FIA είναι πάντα το κερασάκι στην τούρτα στο τέλος μιας μεγάλη και επίπονη χρονιά. Κανένα άλλο μηχανοκίνητο σπορ δεν έχει τόσο μεγάλη σεζόν όσο το WRC και πουθενά δεν είναι μεγαλύτερες οι προκλήσεις από τεχνικής και αθλητικής πλευράς, με αγώνες να γίνονται στο χώμα, στην άσφαλτο, στον πάγο και στο χιόνι.

Μπορεί να κοιτάμε την πιο πετυχημένη μας σεζόν στο WRC, αλλά είμαστε ήδη στα μισά της προετοιμασίας για την επόμενημ που ξεκινά σε έξι εβδομάδες με την πρώτη ειδική διαδρομή του Ράλι Μόντε Κάρλο», ανέφερε το αφεντικό της Volkswagen.

Από εκεί και πέρα, την τιμητική τους είχαν οι Νασέρ Αλ Ατίγια, Ματιέ Μπομέλ, που κατέκτησαν το πρωτάθλημα στην κατηγορία WRC 2, οι νικητές του Production Cup, Τζιανλούκα Λινάρι, Νικολά Αρένα, και οι πρωταθλητές των κατηγοριών WRC 3 και Junior WRC, Κουεντίν Ζιλμπέρ, Ρενό Ζαμούλ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!