«Ανταγωνιστική σε τρία χρόνια η Renault»

Νίκος Τσιώκος
«Ανταγωνιστική σε τρία χρόνια η Renault»
Ο Κάρλος Γκοσν πιστεύει ότι η Renault θα χρειαστεί τρία χρόνια για να φτάσει σε ικανό επίπεδο ανταγωνισμού, ενώ τόνισε πως το πλάνο για το 2016 θα αποκαλυφθεί τον προσεχή Ιανουάριο.

Η Renault ετοιμάζεται για την επιστροφή της στη Formula1 με εργοστασιακή ομάδα, όμως θα χρειαστεί αρκετό καιρό μέχρι να γίνει ξανά ανταγωνιστική. Συγκεκριμένα, στη γαλλική εταιρεία θα πάρει τρία χρόνια για να φτάσει σε ικανό επίπεδο ανταγωνισμού, όπως είπε ο Κάρλος Γκοσν στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

«Θα μας πάρει τρία χρόνια για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θα συνεχίσουμε τη δραστηριότητά ως παροχέας κινητήρων, αλλά μόνο σύμφωνα με τα συμφέροντα της εργοστασιακής μας ομάδας. Το 2010 αποφασίσαμε να εστιάσουμε σε αυτή τη δραστηριότητα, μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Αυτή τη στιγμή πολλοί άλλοι κατασκευαστές απλά έφυγαν από το άθλημα, όπως οι Toyota, Honda, BMW. Εμείς δεν το κάναμε. Τους τελευταίους μήνες έρπεπε να κάνουμε μία επιλογή. Είτε να επιστρέψουμε ως εργοστασιακή ομάδα ή να φύγουμε για τα καλά. Το να είμαστε προμηθευτές κινητήρων δεν αποφέρει επαρκής επιστροφή στις επενδύσεις.

Είμαστε συνδεδεμένοι με τη Formula1 και επίσης ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων της F1, είτε από τη FIA, είτε από τη FOM, ή ακόμα κι από τους αντιπάλους, είναι συνδεδεμένοι τη Renault. Οι συνεργάτες μας έχουν υψηλό κίνητρο. Στη Renault υπάρχει πάθος για τους αγώνες», ανέφερε, αρχικά, ο διευθύνων σύμβουλος της Renault.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για το πλάνο και το πρόγραμμα ενόψει του 2016, με τον Γκοσν να τονίζει ότι τα πάντα θα αποκαλυφθούν τον προσεχή Ιανουάριο. «Θα πρέπει να περιμένετε μερικές εβδομάδες. Θα σας πούμε για την οργάνωση, τους στόχους, τους οδηγούς, τη στρατηγική και τους συνεργάτες τον Ιανουάριο του 2016», πρόσθεσε.

Πάντως, σε ό,τι έχει να κάνει με το οδηγικό δίδυμο, ως Lotus η ομάδα του Ένστοουν διατήρησε τον Παστόρ Μαλντονάντο και προώθησε τον Τζόλιον Πάλμερ, με τον Ρομάν Γκροζάν να αποχωρεί για νεοεισερχόμενη Haas.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!