Επιστροφή στη Ferrari για Toro Rosso

Επιστροφή στη Ferrari για Toro Rosso

Μετά από δύο χρόνια με κινητήρες της Renault, η Toro Rosso θα τρέχει ξανά με αυτούς της Ferrari από το 2016.

Επιστροφή στη Ferrari για Toro Rosso

Στη Ferrari στρέφεται ξανά η Toro Rosso για την παροχή κινητήρων από το 2016. Η ομάδα της Φαένζα γνωστοποίησε τη συμφωνία των δύο πλευρών για την εκ νέου συνεργασία τους, η οποία διήρκεσε από το 2007 μέχρι και το 2013.

Γεγονός που γεμίζει με αισιοδοξία άπαντες στην STR, με δεδομένο ότι η εν λόγω συνεργασία στο παρελθόν έχει φέρει ωραίες στιγμές, όπως η πρώτη νίκη στην ιστορία της στην Ιταλία το 2008 με την πρώτη νίκη στην καριέρα του Σεμπάστιαν Φέτελ. Μάλιστα, στην Toro Rosso έχουν να λένε ότι ανέδειξαν έναν παγκόσμιο πρωταθλητή.

«Θα είναι ωραία να δουλέψουμε ξανά με τη Ferrari. Είχαμε μία καρποφόρα συνεργασία στο παρελθόν και είμαι σίγουρος ότι δε θα μας πάρει πολύ να δουλέψουμε εκ νέου με τον ίδιο τρόπο. Είναι αλήθεια ότι θα είναι πολύ δύσκολο για μας να είμαστε έτοιμοι για τις πρώτες δοκιμές, όμως έχουμε την κατάλληλη ομάδα ανθρώπων γι' αυτό και είμαι αισιόδοξος ότι μαζί θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό πακέτο για την επόμενη χρονιά.

Υπολογίζοντας τα επιτεύγματα του παρελθόντος με τους φίλους μας από το Μαρανέλο μπορούμε να περιμένουμε μία βελτίωση στην απόδοσή μας. Επίσης, μπορούμε να στηριχτούμε στους Κάρλος (Σάινθ Τζούνιορ) και Μαξ (Φερστάπεν), οι οποίοι θα μεταφράσουν ό,τι έμαθαν φέτος και την εμπειρία τους σε περαιτέρω πολύτιμη αναπληροφόρηση κατά τη διάρκεια της σεζόν», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Φρανζ Τοστ, ο οποίος είναι στα ηνία από την παρθενική σεζόν το 2006.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι πέρυσι και φέτος η Toro Rosso πορεύτηκε με κινητήρες της Renault έχοντας δύο δύσκολες σεζόν τερματίζοντας στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών με 67 βαθμούς.

Best of internet