Πού πάνε τα κέρδη της Lamborghini;

Πέτρος Πιτσίνης
Πού πάνε τα κέρδη της Lamborghini;
Ιστορικό ρεκόρ για την ιταλική μάρκα, καθώς για πρώτη φορά θα ξεπεράσουν οι ετήσιες πωλήσεις της το όριο των 3.000 μονάδων. Ωστόσο τα κέρδη δεν πάνε στα ταμεία της!

Από ρεκόρ σε ρεκόρ πηγαίνει τα τελευταία χρόνια η Lamborghini. Η μάρκα με σήμα τον ταύρο είχε πωλήσει το 2014 περίπου 2.500 αυτοκίνητα, όμως εφέτος αναμένεται να κλείσει τη χρονιά με ένα νέο, ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων. Συγκεκριμένα θα ξεπεράσει το όριο των 3.000 μονάδων, οι οποίες μπορεί να φαίνονται λίγες, όμως κάθε μία πώληση ισοδυναμεί με πολύ μεγάλα κέρδη, καθώς μιλάμε για πανάκριβες Huracan και Aventador αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ η καθεμία.

Ωστόσο ένα μεγάλο μέρος των κερδών δεν θα καταλήξει στα ταμεία της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου VW, αλλά θα επενδυθεί στο νέο SUV της Lamborghini με την ονομασία Urus. Το Urus αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2018 και θα εφοδιαστεί μεταξύ άλλων με έναν νέο V8 κινητήρα χωρητικότητας τεσσάρων λίτρων και με δύο τούρμπο, αλλά άγνωστη προς το παρόν ισχύ. Μάλιστα θα λανσαριστούν και κάποιες ειδικές εκδόσεις, όπως ένα σκληροπυρηνικό σπορ Superveloce και μία εκδοχή με μεγαλύτερη έμφαση στην άνεση και στην πολυτέλεια.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ιταλικής μάρκας, Στέφαν Βίνκελμαν, η σταθερή άνοδος των πωλήσεων της Lamborghini είναι αναγκαία, για να καλυφθεί το κόστος παραγωγής της Urus. Για τις ανάγκες παραγωγής της Urus θα προσλάβει η ιταλική εταιρεία περίπου 500 άτομα και θα διπλασιαστεί σχεδόν η έκταση του εργοστασίου της από τις 80.000 τ.μ. στις 150.000 τ.μ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!