Έλληνες φοιτητές φτιάχνουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο (video)

Γιώργος Βαρίνος
Έλληνες φοιτητές φτιάχνουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο (video)
Η ομάδα των φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου «Προμηθέας» έχει δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό ηλεκτρικό όχημα και ζητά τη βοήθειά μας.

Αν κανείς πρέπει να υποστηρίξει μια προσπάθεια στη χώρα μας, βάζοντας ίσως και βαθιά το χέρι στην τσέπη, αυτή είναι σίγουρα της ομάδας των φοιτητών του project «Προμηθέας». Πρόκειται για φοιτητές, άντρες και γυναίκες, του ΕΜΠ, που εδώ και χρόνια κατασκεύασαν και εξελίσσουν συνεχώς ένα ηλεκτρικό όχημα με το όνομα «Πυρφόρος» και σκοπό τη συμμετοχή τους στον παγκόσμιο αγώνα οικονομίας Shell Eco Marathon.

H ομάδα των Ελλήνων φοιτητών συμμετέχει από το 2009 σε αυτό τον παγκόσμιο θεσμό, φέρνοντας κάθε χρόνο και καλύτερα αποτελέσματα, με αποκορύφωμα τη 10η θέση του 2015 –ανάμεσα σε 50 συμμετέχοντες στην πιο απαιτητική κατηγορία του θεσμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όχημα «Πυρφόρος ΙΙ» είναι εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένο στη χώρα μας από τους φοιτητές, χωρίς κανένα στοιχείο του εμπορίου, κάτι που αποδεικνύει το μεγάλο βαθμό εξειδίκευσης και γνώσης που έχουν αποκτήσει.

Μάλιστα, στο άμεσο μέλλον, η ομάδα σκέφτεται πολύ σοβαρά την σχεδίαση και κατασκευή ενός πολύ μικρού διθέσιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου με στόχο την παραγωγή του στην Ελλάδα. Αυτό θα έχει ελάχιστο βάρος και δυνατότητα πλήρους φόρτισης σε μόλις 30 λεπτά για αυτονομία της τάξης των 60 χιλιομέτρων τουλάχιστον.

Δείτε στο σχετικό video την καμπάνια χρηματοδότησης που ξεκίνησαν για την προσπάθειά τους και επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα εδώ: https://www.indiegogo.com/projects/prometheus-project#/ ή τη σελίδα του πολύ όμορφου και ενημερωτικού site τους εδώ: http://sem.ntua.gr/index.php/el-gr/

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!