Όλα τα Citroen με κινητήρες Euro 6

Όλα τα Citroen με κινητήρες Euro 6

Όλα τα Citroen με κινητήρες Euro 6

Με νέους κινητήρες Euro 6 και πολλές εκδόσεις που απαλλάσσονται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας είναι πλέον διαθέσιμα όλα τα Citroen. 

Η νέες γενιές κινητήρων βενζίνης PureTech και πετρελαίου BlueHDi προδιαγραφών Euro 6 είναι πλέον διαθέσιμες σε όλα τα μοντέλα της Citroen, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι συγκεκριμένες εκδόσεις των μοντέλων C1, C3, C4 και C4 Cactus, δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, καθώς εκπέμπουν λιγότερο από 90gr CO2/km, ενώ καταναλώνουν μεταξύ 3 και 4 λίτρων καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα.

Ο κινητήρας βενζίνης 1.2 PureTech έχει κατακτήσει το βραβείο «καλύτερου κινητήρα για το 2015», ενώ ο diesel 1.6 BlueHDi διαθέτει περισσότερες από 100 πατέντες ευρεσιτεχνίας, προσφέροντας τεχνολογία αιχμής, κορυφαίες επιδόσεις και εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων. Συγκεκριμένα ο κινητήρας βενζίνης PureTech στα 1.0 και 1.2 λίτρα διαθέτουν turbo νέας γενιάς με ικανότητα λειτουργίας στις 240.000 σ.α.λ., βελτιστοποιημένη καύση, μείωση των απωλειών λόγω τριβής κατά 30%, μειωμένο βάρος κατά 20%, μείωση της κατανάλωσης καυσίμου έως 27% και εκπομπές CO2 από 97 γρ./χλμ.

Οι κινητήρες πετρελαίου BlueHDi διαθέτουν τεχνολογία Selective Catalytic Reduction (SCR) με πρόσθετο AdBlue για εξάλειψη των μικροσωματιδίων κατά 99,9% και μείωση των οξειδίων του αζώτου NOx κατά 90%. Ως αποτέλεσμα, οι εκπομπές CO2 ξεκινούν από τα 79 γρ./χλμ. δίνοντας τη δυνατότητα σε πολλά μοντέλα με αυτό τον κινητήρα να απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας. 

citroen_engine_bluehdi.jpg

Ο diesel κινητήρας BlueHDi της Citroen

citroen_engine_puretech.jpg

O κινητήρας βενζίνης PureTech σε εκδόσεις 1.0 και 1.2 λίτρων.

Best of internet