Ο βασιλιάς της σκόνης (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ο βασιλιάς της σκόνης (video)
Τα νέα ρούχα του βασιλιά της σκόνης, του Peugeot 2008DKR με το οποίο η Peugeot θα συμμετέχει στο Dakar του 2016, αποκαλύφθηκαν.

Η Team Peugeot Total αποκάλυψε τα χρώματα των αγωνιστικών 2008DKR με τα οποία η “dream team” των Sébastien Loeb, Stéphane Peterhansel, Cyril Despres και Carlos Sainz φιλοδοξούν να πρωταγωνιστήσουν στο ράλι Ντακάρ του 2016. Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, ο πιο σκληρός εκτός δρόμου αγώνας θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες και τα πληρώματα θα διασχίσουν εξαιρετικά δύσβατες περιοχές της Αργεντινής και της Βολιβίας.

Για το 2016, το Peugeot 2008 DKR έχει εξελιχθεί από όλες τις απόψεις, καθώς είναι πλατύτερο, χαμηλότερο, ταχύτερο και ισχυρότερο. Πλέον προστέθηκε και η τελευταία πινελιά που φέρει τα χρώματα όλων των συνεργατών που συμμετέχουν και υποστηρίζουν στη φετινή προσπάθεια για το Ντακάρ. Επιπρόσθετα, η νέα βαφή σηματοδοτεί τις πολλές αλλαγές που έχουν γίνει σε σχέση με το όχημα που συμμετείχε για πρώτη φορά στο Ντακάρ πέρυσι. Οι νέες διαστάσεις έχουν μεταβάλλει ιδανικά την κατανομή βάρους, ενδεικτικά οι εφεδρικοί τροχοί έχουν τοποθετηθεί στα πλαϊνά του αυτοκινήτου, επιτρέποντας χαμηλότερο κέντρο βάρους για καλύτερα αποτελέσματα στην οδική συμπεριφορά.

Ο διευθυντής της Peugeot Sport, ο Bruno Famin σχολιάζει πως: «Αν τα αγωνιστικά μας τα καταφέρουν τόσο ωραία όσο δείχνουν, είμαστε σίγουροι για ένα δυνατό ξεκίνημα τη νέα χρονιά! Με αυτά τα χρώματα, το νέο Peugeot 2008 DKR16 δείχνει να πηγαίνει πραγματικά πολύ γρήγορα, ακόμη και όταν είναι ακίνητο! Γνωρίζουμε πως τα αυτοκίνητα μας θα έχουν μία πολύ ισχυρή παρουσία στο Ντακάρ».

Το 38ο Ράλι Ντακάρ θα ξεκινήσει από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής το Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στο Ροζάριο το Σάββατο, 16 Ιανουαρίου με τα πληρώματα να έχουν διανύσει περίπου 10.000 χλμ. στις πιο απαιτητικές διαδρομές του πλανήτη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!