Πώς τη γλίτωσε ο Γιάγια Τουρέ;

Πέτρος Πιτσίνης
Πώς τη γλίτωσε ο Γιάγια Τουρέ;
Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι πιάστηκε για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας κατά 50 χλμ./ώρα, κατάφερε όμως να γλιτώσει το δίπλωμά του με μία «φτηνή» δικαιολογία.

Μάλλον σε δικαστή οπαδό της Μάντσεστερ Σίτι πρέπει να έπεσε ο Γιάγια Τουρέ, ο οποίος έχει πάθος με τα γρήγορα και ακριβά αυτοκίνητα. Ο διάσημος μέσος είχε πιαστεί τον προηγούμενο Μάιο να οδηγεί με ταχύτητα 160 χλμ./ώρα σε σημείο, όπου το όριο ήταν μόνον 110 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με τον βρετανικό (και όχι μόνον) Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα έπρεπε να του αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης, τελικά όμως καταδικάστηκε να πληρώσει «μόνον» 2.630 ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται το πρόστιμο και τα δικαστικά έξοδα.

Και γράφουμε «μόνον», καθώς ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού αμείβεται με περίπου 300.000 ευρώ την εβδομάδα, οπότε τα 2.630 ευρώ του φαίνονται κάπως σαν φιλοδώρημα.

Ο συνήγορος του υψηλόσωμου ποδοσφαιριστή υποστήριξε στο δικαστήριο, ότι ο πελάτης του μπερδεύτηκε, επειδή οι ενδείξεις του κοντέρ της Porsche 911 Turbo που οδηγούσε, ήταν σε χιλιόμετρα και όχι σε μίλια ανά ώρα! Παράλληλα μετέφερε τη συγγνώμη του Ιβοριανού άσου, ο οποίος έδειξε μεταμελημένος και παραδέχθηκε, ότι δεν έπρεπε να οδηγεί τόσο γρήγορα σε δημόσιο δρόμο.

Τελικά ο πρόεδρος του δικαστηρίου επέδειξε μεγαλοψυχία και αποφάσισε να μην αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης του παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι, επειδή δεν είχε δώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή δικαιώματα με τη συμπεριφορά του στο τιμόνι. Ωστόσο, επιβαρύνθηκε το δίπλωμα του Τουρέ με έξι πόντους στο βρετανικό Point System, σαν προειδοποίηση και για να μην επαναλάβει μία τέτοια παράβαση στο μέλλον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!