Λορένθο: «Εξαρτάται από τον Ρόσι»

Λορένθο: «Εξαρτάται από τον Ρόσι»

Λορένθο: «Εξαρτάται από τον Ρόσι»

Ο Ισπανός δήλωσε πρόθυμος να τα «ξαναβρεί» με τον ‘’γιατρό’’, τον οποίο περιέλαβε στα τέσσερα φαβορί για το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Πολλές ειδήσεις έβγαλε η συνέντευξη του Χόρχε Λορένθο στο ινδικό πρακτορείο ειδήσεων IANS. Ο εφετινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP αναφέρθηκε εκτεταμένα στη σχέση του με τον Βαλεντίνο Ρόσι και την αντιπαλότητα μεταξύ τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πριν το Γκραν Πρι της Μαλαισίας ήταν το κλίμα μεταξύ των αναβατών καλό, όμως τότε είπε ο Ρόσι, ότι με βοηθά ο Μαρκέζ και το επανέλαβε πολλές φορές. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Ρόσι. Αν έρθει προς εμένα και θελήσει να μου μιλήσει, τότε θα το κάνω κι εγώ. Εξαρτάται από αυτόν».

Ο Λορένθο και ο Μαρκέζ είχαν απορρίψει ως ανυπόστατες τις κατηγορίες του Ρόσι μετά το φινάλε στη Βαλένθια, ενώ οι δύο πλευρές δεν επικοινώνησαν από τότε μεταξύ τους ούτε κατά τη διάρκεια των πρώτων χειμερινών δοκιμών. Ο Ιταλός προσπάθησε πάντως να ξεπεράσει την απογοήτευσή του, νικώντας στο Ράλι της Μόντσας!

Ο εφετινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής ανέφερε επίσης στο ινδικό πρακτορείο, ότι «για εμένα ήταν εφέτος η σκληρότερη σεζόν» και υπενθύμισε, ότι πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μόλις στο τελευταίο Γκραν Πρι της χρονιάς, στη Βαλένθια. Ο Λορένθο συμπλήρωσε ότι « και το 2013 ήταν πολύ δύσκολο. Τότε είχα χάσει στο τέλος από τον Μαρκέζ για τέσσερις βαθμούς. Όμως το 2016 θα γίνει ακόμη δυσκολότερο. Ο Βαλεντίνο θα παλέψει για τον τίτλο, ο Πεντρόζα και ο Μαρκέζ θα μας προκαλέσουν επίσης».

Σύμφωνα με τον Ισπανό, θα υπάρξουν του χρόνου τέσσερις διεκδικητές του τίτλου, καθώς «η Suzuki και άλλοι επίσης θα είναι πολύ γρήγοροι, ποτέ δεν γνωρίζεις εκ των προτέρων».

Για τον ‘’γιατρό’’ θα μπορούσε να είναι η επόμενη σεζόν η τελευταία του στο MotoGP, αφού τον Φεβρουάριο συμπληρώνει τα 37 χρόνια και μπαίνει στα 38. Λορένθο και Ρόσι τρέχουν με τα χρώματα της Yamaha, κάτι που αποτελεί για τον Ισπανό μία μεγάλη πρόκληση. Όπως τονίζει μάλιστα, «ο Βαλεντίνο είναι για εμένα ένας εξαιρετικός συνάδελφος στην ίδια ομάδα, γιατί χάρη σε αυτόν προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και εντείνεται ο ανταγωνισμός. Για τη Yamaha είναι επίσης πολύ καλό, όταν έχει δύο οδηγούς, που μαζεύουν βαθμούς και μπορούν να νικήσουν σε αγώνες».

Best of internet