Opel Corsa χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Γιώργος Βαρίνος
Opel Corsa χωρίς τέλη κυκλοφορίας
Η έκδοση 1.3 Diesel ECOFLEX 95 ίππων του νέου Opel Corsa καλύπτει με άνεση τα νέα μειωμένα όρια εκπομπής CO2 και απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Με το νέο Opel Corsa και τον κινητήρα diesel των 1.3 λίτρων, αφήστε τους άλλους να πληρώνουν τέλη. Το δυναμικό supermini της γερμανικής εταιρείας έχει ισχύ 95 ίππων και ροπή 190 Nm που αποδίδονται από τις 1.500 σ.α.λ. μόλις, με αποτέλεσμα να έχει πολύ καλές επιδόσεις (182 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα και 0-100 χλμ./ώρα σε 11,9 δλ.) και ταυτόχρονα εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση. Συγκεκριμένα, χρειάζεται ανάλογα με την έκδοση από 3.1-3.3 λίτρα/100 χλμ. με εκπομπή CO2 από 85-89 γρ./χλμ.

Επίσης το νέο Corsa θα διατίθεται με την τελευταία γενιά συστημάτων IntelliLink infotainment, που έκαναν το ντεμπούτο τους στο νέο Astra πριν από μερικές εβδομάδες. Το R4.0 IntelliLink ενσωματώνει λειτουργίες ενός smartphone μέσω Android Auto και Apple CarPlay με έξτρα χρέωση. Είναι συμβατό με συσκευές από Android 5.0 Lollipop και Apple iOS 7.1 (iPhone 5). Το σύστημα R4.0 IntelliLink διατίθεται με τη συνήθη έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, USB και Bluetooth® για audio streaming και προβολή φωτογραφιών, βίντεο και ταινιών ή διεξαγωγή τηλεφωνικών κλήσεων μέσω μονάδας hands free.

H τελευταία γενιά του συστήματος infotainment που διατίθεται τώρα με το Corsa είναι επίσης συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto. Αυτή προσφέρει τις προσωπικές εφαρμογές smartphone των οδηγών Corsa μέσα στο αυτοκίνητο. Η τεχνολογία Opel infotainment αναγνωρίζει άμεσα το σύστημα όταν το iPhone ή το Android smartphone συνδέεται στο R4.0 IntelliLink μέσω USB. Μόλις γίνει η σύνδεση, η οθόνη αφής 7-ιντσών προβολή επακριβώς την εικόνα της οθόνης του κινητού. Ταυτόχρονα φορτίζεται το smartphone. Φυσικά το νέο σύστημα υποστηρίζει την υπηρεσία Opel OnStar, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα μιας κινητής διαδικτυακής σύνδεσης μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!