Η Nissan σέβεται το περιβάλλον (video)

Η Nissan σέβεται το περιβάλλον (video)

 Η Nissan σέβεται το περιβάλλον (video)

Η προσπάθεια της Nissan για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, την κατέταξε στο 5% των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως που σέβονται το περιβάλλον.

Το Carbon Disclosure Project (CDP) κατέταξε τη Nissan ανάμεσα στο 5% των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προστασίας των κλιματικών αλλαγών. Με σκορ 100 στα 100, η Nissan περιλαμβάνεται και στο δείκτη Climate Disclosure Leadership Index (CDLI), όπως και την προηγουμένη χρονιά, ως η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας με το υψηλότερο σκορ.

Το CDP είναι ένας μη κερδοσκοπικός διεθνής οργανισμός που διατηρεί τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων με δημοσιευμένες δράσεις και επιτεύγματα εταιριών και οργανισμών παγκόσμιου βεληνεκούς, κατά της κλιματικής αλλαγής. Αξίζει να σημειωθεί πως, μόνο για το 2015, από το CDP συλλέγονται και αναλύονται περιβαλλοντικές στρατηγικές και  προσπάθειες μείωσης των εκπομπών CO2, για  πάνω από 6.000 επιχειρήσεις.

Η Nissan έλαβε το απόλυτο σκορ στο δείκτη CDLI, καθώς συνεχίζει να εργάζεται με πάθος για το όραμά της περί μείωσης των εκπομπών CO2 από τα νέα οχήματα κατά 90 τοις εκατό μέχρι το έτος 2050, γνωστοποιώντας με διαφανή τρόπο όλες τις απαραίτητες περιβαλλοντικές πληροφορίες.

Παράλληλα, τον περασμένο Ιούνιο, η Nissan ανακοίνωσε τα επιτεύγματά της για το οικονομικό έτος 2014, στο πλαίσιο του Nissan Green Program 2016. Με βάση τα αποτελέσματα, η Nissan αύξησε την ενεργειακή απόδοση των εργοστασίων της και επέκτεινε την εφαρμογή της ανακυκλώσιμης ενέργειας. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό και με άλλες πολιτικές που ακολούθησε, είχαν ως αποτέλεσμα  το αποτύπωμα άνθρακα της εταιρείας να μειωθεί δραστικά, οδηγώντας σε 22,6% μείωση των εκπομπών CO2 σε σύγκριση με το οικονομικό έτος του 2005. Εξίσου σημαντικό είναι ότι αυτό επετεύχθη δύο χρόνια νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί.

Η Nissan έχει δεσμευτεί για την ελαχιστοποίηση των εκπομπών CO2 και για την υλοποίηση των  μέσων μεταφοράς μηδενικών εκπομπών ρύπων,  καθώς στοχεύει να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην προσπάθεια συγκρότησης μιας βιώσιμης κοινωνίας.

Nissan Green Program 2016

Best of internet