Αστέρι και στην ασφάλεια το Opel Astra (video)

Αστέρι και στην ασφάλεια το Opel Astra (video)

Την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστέρων απέσπασε το Opel Astra στις δοκιμές πρόσκρουσης και αξιολόγησης των συστημάτων ασφαλείας του από τον Euro NCAP.

Αστέρι και στην ασφάλεια το Opel Astra (video)

Ο ανεξάρτητος φορέας αξιολόγησης της ασφάλειας των νέων αυτοκινήτων, ο Euro NCAP, επιβεβαίωσε την κορυφαία ασφάλεια του νέου Opel Astra απονέμοντάς του την ανώτατη διάκριση των πέντε αστέρων. Το συμπαγές πεντάθυρο hatchback της Opel πέτυχε υψηλά ποσοστά σε όλες τις κατηγορίες που αξιολογήθηκε και συγκεκριμένα με 89% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, με 84% στην προστασία παιδιών, με 83% στην προστασία πεζών και με 75% στα συστήματα υποστήριξης ασφάλειας.

Μέσα στην καμπίνα επιβατών, το νέο Astra υιοθετεί σύστημα αερόσακων που αποτελείται από εμπρόσθιους αερόσακους για οδηγό και συνοδηγό, πλευρικούς αερόσακους προστασίας θώρακα / λεκάνης και αερόσακους οροφής πλήρους μήκους στην πρώτη και δεύτερη σειρά καθισμάτων. Σε συνδυασμό με προηγμένα συστήματα που περιλαμβάνουν ζώνες ασφαλείας αυτόματης αναδίπλωσης με προεντατήρες, περιοριστές φορτίου και πλαίσια αντιβύθισης ενσωματωμένα στα καθίσματα, το νέο Astra διασφαλίζει μέγιστη προστασία στους επιβάτες και μειώνει την πιθανότητα ατυχήματος. Τα υψηλά πρότυπα προστασίας ενηλίκων επιβατών, παιδιών και πεζών του νέου Astra συμπληρώνονται από προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και λειτουργίες υποστήριξης οδηγού. Η Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας Οχήματος (Lane Departure Warning), με Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) όχι μόνο προειδοποιεί τον οδηγό, αλλά εφαρμόζει και αυτόματη διόρθωση διεύθυνσης.

Οι εμπρόσθιες συγκρούσεις μπορούν να αποφευχθούν ή να μετριαστούν σε σφοδρότητα χάρη στο Αυτοματοποιημένο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automated Emergency Braking), την Ενσωματωμένη Υποστήριξη Πέδησης (Integrated Brake Assist), το Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) και την Ένδειξη Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος (Following Distance Indication). Το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης έχει βελτιστοποιηθεί με μία σειρά κόκκινων φλας LED, που προβάλλονται στο παρμπρίζ, στο πεδίο ορατότητας του οδηγού εάν η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα μειώνεται και επίκειται σύγκρουση. Τα δεδομένα για τη λειτουργία όλων των συστημάτων συγκεντρώνει η mono camera του νέου Astra, που βρίσκεται στο πάνω τμήμα του παρμπρίζ. Το νέο Astra είναι το πρώτο συμπαγές αυτοκίνητο με mono camera από κατασκευαστή μαζικής παραγωγής και είναι επίσης το πρώτο Opel που προσφέρει υποβοηθούμενη πέδηση με βάση δεδομένα που λαμβάνονται μόνο από την κάμερα.

Τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού του νέου Astra ολοκληρώνονται από την Προειδοποίηση Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert) (που χρησιμοποιεί τους αισθητήρες υπερήχων του συστήματος Park Assist για να προειδοποιήσει σχετικά με κρυφούς κινδύνους κατά την αλλαγή λωρίδων, στις προσπεράσεις ή στις στροφές) και IntelliLux LED® matrix light. Αυτή η προηγμένη τεχνολογία φωτισμού προσαρμόζεται αυτόματα στις τρέχουσες συνθήκες κυκλοφορίας και πάντα προσφέρει τον καλύτερο δυνατό φωτισμό.

 

Euro NCAP Crash Test of Opel Vauxhall Astra 2015

Best of internet