Βολφ: «Η ένταση θα διώξει έναν εκ των Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ»

Νίκος Τσιώκος
Βολφ: «Η ένταση θα διώξει έναν εκ των Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ»
Ο Τότο Βολφ τόνισε πως αν συνεχιστούν οι δυσκολίες στη συνεργασία των Λιούις Χάμιλτον, Νίκο Ρόσμπεργκ, τότε κάποιος θα πρέπει να αποχωρήσει.

Για τη σχέση που έχουν οι Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ μίλησε ο Τότο Βολφ σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα motorsport.com. Αυτή δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, καθώς αμφότεροι θέλουν να κερδίζουν και όχι να είναι στη δεύτερη θέση.

Έτσι, όταν κέρδιζε ο Χάμιλτον είχε παράπονα ο Ρόσμπεργκ και οι ρόλοι αντιστρέφονταν στις νίκες του Γερμανού. Όμως, αυτό δε θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα, με τον ισχυρό άνδρα της Mercedes να τονίζει ότι κάποιος εκ των δύο θα πρέπει να αποχωρήσει, αν που οι δύο πιλότοι συνεχίσουν να μην... κάνουν μαζί.

«Κάποιες φορές κερδίζουμε αγώνες και έχουμε έναν πιλότο στεναχωρημένο και αυτό διασκορπίζει την ομάδα. Είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει. Πήραμε την απόφαση να έχουμε δύο ισάξιους οδηγούς για να κάνουμε την πρόοδο της ομάδας γρηγορότερη και καλύτερη. Ήταν μία πολύ ευσυνείδητη απόφαση πριν από τρία χρόνια.

Προχωρώντας μπροστά θα τσεκάρουμε αν είναι το καλύτερο για την ομάδα. Η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας μέσα στην ομάδα είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία της. Αν αισθανθούμε ότι αυτό δεν πορεύεται παράλληλα με τν ομοφωνία, το πνεύμα και τη φιλοσοφία της ομάδας, τότε θα λάβουμε αποφάσεις, όσον αφορά το οδηγικό δίδυμο.

Είναι σημαντικό να έχουμε ταλαντούχους και γρήγορους οδηγούς στο μονοθέσιο. Όμως, θέλουμε να δουλεύουμε με ωραίους τύπους. Υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν στα παρασκήνια. Η ομάδα είναι πιο δυνατή από ποτέ. Έχουμε τεράστια ενότητα, όμως η δύσκολη σχέση των οδηγών είναι μία από τις αδυναμίες μας και αυτός δεν είναι καλό.

Αν μου ζητούσαν να αναλύσω τα μεγαλύτερα ατού και τις μεγαλύτερες αδυναμίες, θα έλεγεα ότι το μεγαλύτερο ατού είναι η ποιότητα και οι χαρακτήρες των προσικοτήτων. Η μεγαλύτερη αδυναμία είναι η δυναμική της σχέσης μεταξύ των οδηγών και μερικές φορές μεταξύ των οδηγών και της ομάδας», ανέφερε ο Βολφ.

Όσο για το ποιος είναι ο πρώτος υποψήφιος σε τέτοια περίπτωση, ο... κλήρος πέφτει στον Ρόσμπεργκ, καθώς το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος του 2016, ενώ ο Χάμιλτον ανανέωσε μέχρι και το 2018 και μάλιστα με... χρυσές απολαβές. Κάτι που σημαίνει ότι για αποδέσμευσή του θα χρειαστεί τα «ασημί βέλη» να βάλουν κι άλλο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!