Η κορυφαία κόντρα (video)

Γιώργος Βαρίνος
Η κορυφαία κόντρα (video)
Αν τα βράδια σας βασανίζει το ερώτημα πoια από τις Porsche 918, McLaren P1 και Ferrari LaFerrari είναι γρηγορότερη από 0-300 χλμ./ώρα, η απάντηση δόθηκε.

Το τελευταίο μέρος της επικής τριλογίας σύγκρισης των κορυφαίων hypercars αποτελεί το video που θα παρακολουθήσετε, με την κόντρα επιτάχυνσης από στάση έως τα 300 χλμ./ώρα. Οι Porsche 918, McLaren P1 και LaFerrari που βλέπετε στις οθόνες σας είναι όλα –ναι όλα- ιδιοκτησία ενός και μόνο ατόμου, του πολυεκατομμυριούχου Βρετανού κυρίου Πολ Μπέιλι. Αυτός λοιπόν, αφού κατάφερε να αποκτήσει και τα τρία πληρώνοντας περίπου 5.000.000€, βάλθηκε να μάθει ποιο είναι το ταχύτερο. Έτσι, τα διέθεσε στο supercar-driver.com που μέσα από τρεις δοκιμασίες –γύρο πίστας στο Silverstone, επιτάχυνση 0-¼ του μιλίου και επιτάχυνση 0-300 χλμ./ώρα- βάλθηκε να απαντήσει στο ερώτημα ποιο από τα κορυφαία αυτοκίνητα του πλανήτη σήμερα είναι πιο γρήγορο και που.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα η McLaren P1 επικράτησε στο γύρο πίστας και στην επιτάχυνση έως τα 300 χλμ./ώρα, ενώ η Porsche 918 στην επιτάχυνση έως το ¼ του μιλίου. Σε πολλά φόρουμ ανά τον κόσμο ο ιδιοκτήτης των τριών αυτοκινήτων Πολ Μπέιλι κατηγορήθηκε ότι «έστησε» την κόντρα γιατί είχε σκοπό να πουλήσει την McLaren P1 που είχε στην κατοχή του και, με αυτό τον τρόπο, βάλθηκε να τη διαφημίσει ως την καλύτερη επιλογή.

Σημειώστε ότι λόγω της ολοκλήρωσης της παραγωγής όλων των προαναφερθέντων αυτοκινήτων, η αξία τους ανεβαίνει χρόνο με το χρόνο καθώς πλέον είναι συλλεκτικά και βρίσκονται μόνο στην αγορά των μεταχειρισμένων. Άσχετα ωστόσο προς τις προθέσεις του κυρίου Μπέιλι, εμείς έχουμε τη δυνατότητα να πλουτίζουμε τις εγκυκλοπαιδικές μας γνώσεις και να στοιχειώνουμε τα όνειρά μας με κάθε ανάλογη συγκριτική δοκιμή. Με την ένταση ψηλά λοιπόν, απολαύστε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!