Πιο δυνατή η Porsche 911 Turbo (video)

Γιώργος Βαρίνος
Πιο δυνατή η Porsche 911 Turbo (video)
Η πρόσφατη ανανέωση της γκάμας των Porsche 911 δεν θα μπορούσε να αφήσει ανέγγιχτες τις Turbo και Turbo S σε coupe και cabriolet έκδοση αμαξώματος.

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή τους στην διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Ντιτρότι των ΗΠΑ, η Porsche ανακοίνωσε τη διάθεση των ανανεωμένων 911 Turbo και 911 Turbo S, σε εκδόσεις coupe και cabriolet. Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν τον ίδιο twin-turbo επίπεδο εξακύλινδρο κινητήρα των 3.8 λίτρων που αποδίδει 20 ίππους επιπλέον, δηλαδή 540 στην απλή και 580 στην S. Χάρη στην πρόσθετη ισχύ η Turbo επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,0 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα των 320 χλμ./ώρα, ενώ η S χρειάζεται 2,9 δευτερόλεπτα για την ίδια επιτάχυνση και έχει τελική 330 χλμ./ώρα.

Παρά το γεγονός ότι είναι ταχύτερες και πιο ισχυρές, οι δύο εκδόσεις turbo, έχουν μειωμένη κατανάλωση κατά 0,6 λίτρα / 100 χλμ. χάρη στο αναθεωρημένο σύστημα διαχείρισης του κινητήρα και στο αναβαθμισμένο κιβώτιο με νέα χαρτογράφηση αλλαγής ταχυτήτων.

Αισθητικά η ανανέωση αφορά στη μάσκα, στα φώτα, ενώ υπάρχουν επίσης νέες λαβές θυρών και νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 20-ιντσών. Επίσης νέο είναι το πίσω καπό και ο προφυλακτήρας. Το εσωτερικό υπάρχει ένα νέο σπορ τιμόνι με περιστροφικό επιλογέα για τα προγράμματα οδήγησης Normal, Sport και Sport Plus. Νέο είναι το σύστημα infotainment και πλέον το ιδιαίτερα αποδοτικό σύστημα ήχου της Bose περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό.

Στάνταρ είναι και το πακέτο εξοπλισμού Sport Chrono που μέσω ενός πιεστικού διακόπτη με την ένδειξη Sport παρέχει τη δυνατότητα της ιδανικής επιτάχυνσης για διάστημα 20 δευτερόλεπτων.Αλλαγές έχουν γίνει και στο σύστημα ελέγχου της δυναμικής συμπεριφοράς PSM, που μέσω της επιλογής Sport αλλάζει το όριο παρέμβασης του συστήματος ώστε να επιτρέπει στους οδηγούς να προσεγγίσουν τα όρια του αυτοκινήτου ακόμα πιο εύκολα απ' ότι στο παρελθόν.

Οι πωλήσεις των δύο νέων μοντέλων της 911 Turbo θα είναι διαθέσιμα στη Γερμανία στα τέλη Ιανουαρίου του 2016 σε τιμές που θα ξεκινούν από τα 174.669€ για την απλή και τα 202.872€ για την S, ενώ στην ανοιχτή τους εκδοχή θα είναι κατά 13.000€ ακριβότερες από τις coupe αντίστοιχα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!