Mε 240 ίππους και τετρακίνηση το VW Passat

Γιώργος Βαρίνος
Mε 240 ίππους και τετρακίνηση το VW Passat
Διαθέσιμο με τετρακίνηση και biturbo diesel κινητήρα 2.0 λίτρων, ισχύος 240 ίππων, είναι πλέον το VW Passat στη χώρα μας. Τιμή από 42.600€.

Υψηλή ισχύς, κορυφαίες επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση: Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της νέα έκδοσης του VW Passat 2,0 TDI Βi-Turbo 4Motion, η οποία είναι διαθέσιμη τόσο με το sedan, όσο και με το station αμάξωμα από 42.600€. Η νέα έκδοση προσφέρεται με το κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού Highline και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων DSG. Έτσι στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου περιλαμβάνονται και προβολείς Full LED, ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις (DCC), ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό εμπρός και πίσω (XDS+), σύστημα επιλογής προφίλ οδήγησης και σύστημα εξατομίκευσης όλων των συστημάτων του αυτοκινήτου (key Personalization).

Το μεγάλο νέο της έκδοσης αυτής είναι φυσικά ο κινητήρας, με την μεγάλη ειδική ισχύ των 120 ίππων ανά λίτρο. Για να επιτευχθεί αυτή εξελίχθηκε μία συμπαγής μονάδα με τουρμπίνες υψηλής και χαμηλής πίεσης. Σε χαμηλές ταχύτητες περιστροφής, λειτουργεί ο συμπιεστής υψηλής πίεσης - ο οποίος διαθέτει μεταβλητή γεωμετρία. Από τις 4.000 σ.α.λ. και μετά, το μεγαλύτερο μέρος των καυσαερίων φτάνει στο λεγόμενο συμπιεστή χαμηλής πίεσης που αναπτύσσει απόλυτη πίεση υπερπλήρωσης έως και 3,8 bar. Η μέγιστη ροπή των 500 Nm του κινητήρα αποδίδεται από τις 1.750 σ.α.λ. μόλις και παρά την εξαιρετική απόδοση ισχύος, ο 2.0 BiTDI καταναλώνει μόλις 5,3 λίτρα/100 χλμ. (139γρ. CO2/χλμ.), ενώ εξασφαλίζει στο Passat κορυφαίες επιδόσεις, με επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 6,1’’ και τελική ταχύτητα 240 χλμ,/ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!