Ραϊκόνεν: «Να συνεχίσουμε όπως φέτος»

Νίκος Τσιώκος
Ραϊκόνεν: «Να συνεχίσουμε όπως φέτος»
Ο Κίμι Ραϊκόνεν τόνισε ότι η Ferrari πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό που κινήθηκε φέτος και να βελτιωθεί για να έρθουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε με την τρίτη θέση ο Κίμι Ραϊκόνεν, έπειτα από φινάλε της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι. Ο Iceman τόνισε πως υπάρχει ικανοποίηση σε όλη τη Ferrari για τον τρόπο που κύλησε η φετινή χρονιά και ότι η Scuderia θα πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να βελτιωθεί, ώστε να έρθουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Άλλωστε, η ομάδα του Μαρανέλο πέτυχε τον φετινό της στόχο, ο οποίος ήταν δύο με τρεις νίκες, γεγονός που έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη ενόψει της επόμενης σεζόν. «Ήταν ωραίο και καθαρό τριήμερο, το μονοθέσιο ήταν καλό και δεν είχαμε προβλήματα. Στον αγώνα ήμουν αρκετά χαρούμενος με την ταχύτητα και όλα κύλησαν ομαλά.

Είχαμε μόνο μία μικρή καθυστέρηση στα πιτ στοπ, που μας έριξε λίγο, και δεν καταφέραμε να ανταγωνιστούμε τις Mercedes. Σήμερα μπορούσαμε να είμαστε πιο κοντά, αλλά η τρίτη θέση είναι καλό αποτέλεσμα, ακόμα κι αν πάντα θέλουμε να κερδίζουμε. Αν σκεφτούμε πού ήμασταν πέρυσι, έγινε μία πραγματικά καλή προσπάθεια απ' όλα τα παιδιά στην ομάδα.

Είμαστε αρκετά ικανοποιημένο με το μονοθέσιο όλη τη χρονιά και τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα. Την επόμενη χρονιά υπάρχει μία νέα πρόκληση και ένα νέο μονοθέσιο. Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια που κάναμε φέτος, να βελτιωθούμε και να δουλέψουμε ως ομάδα, μετά την πρόοδο που κάναμε τη φετινή χρονιά.

Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί και είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και μετά να δούμε τι κάνουν οι άλλοι. Ο χρόνος θα δείξει», δήλωσε ο Φινλανδός, που ανέβηκε στο πόντιουμ για τρίτη φορά στη σεζόν και 80ή στην καριέρα του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!