Φέτελ: «Υποτιμήσαμε την κατάσταση»

Νίκος Τσιώκος
Φέτελ: «Υποτιμήσαμε την κατάσταση»
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ τόνισε ότι δεν υπήρξε πρόβλημα με το μονοθέσιο, αλλά πως η Ferrari υποτίμησε την κατάσταση με τους χρόνους για να μείνει ο Γερμανός 16ος. Παραδέχτηκε το λάθος ο Αριβαμπένε.

Το λάθος της Ferrari πλήρωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την πρώτη περίοδο των κατατακτηρίων δοκιμών του Άμπου Ντάμπι και να εκκινήσει τον αυριανό αγώνα 16ος. Ο Γερμανός τόνισε ότι η Scuderia υποτίμησε την κατάσταση με τους χρόνους, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπήρχε πρόβλημα με το μονοθέσιο.

«Τίποτα δεν πήγε στραβά με το μονοθέσιο. Σκεφτήκαμε ότι ο γύρος που είχα με τη μαλακή γόμα ήταν αρκετά γρήγορος, αλλά τελικά δεν ήταν. Υπήρχει επίσης ένα μονοθέσιο μπροστά που δεν έπρεπε να είναι εκεί. Υποτιμήσαμε την κατάσταση, ένα μικρό λάθος με μεγάλη συνέπεια, όμως ο αγώνας είναι αύριο και πολλά μπορούν να συμβούν.

Είναι καλό που ο Κίμι είναι μπροστά, έχουμε γρήγορο μονοθέσιο και υπάρχει δυνατότητα για προσπέραση εδώ. Μπορούμε να ξοδέψουμε πολύ χρόνο μιλώντας για το τι κάναμε λάθος, όμως πρέπει να πάμε μπροστά», είπε ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής, μετά τον αποκλεισμό του από το Q1.

Από τη μεριά του, το λάθος της ομάδας του Μαρανέλο παραδέχτηκε και ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε. «Ένα τεράστιο λάθος από τη δική μας πλευρά έκανε αδύνατη για τον Σεμπ την πρόκριση μετά το Q1. Ο Κίμι έκανε εξαιρετική δουλειά ολοκληρώνοντας τη διαδικασία με τον τρίτο καλύτερο χρόνο. Αύριο στον αγώνα απλά πρέπει να δώσουμε το καλύτερο για να τελειώσουμε με στιλ τη φετινή σεζόν», ήταν τα λόγια του επικεφαλής της Ferrari.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!