Με 265 ίππους το VW Golf GTi Clubsport (video)

Γιώργος Βαρίνος
Με 265 ίππους το VW Golf GTi Clubsport (video)
Με ένα όμορφο video η VW ανακοινώνει την έναρξη της παραγωγής του νέου VW GTi Clubsport των 265 ίππων.

Η κατηγορία των γρήγορων hatchback έχει στην κυριολεξία πάρει φωτιά με νέα μοντέλα όπως το Ford Focus RS, το Honda Civic Type R και το Peugeot 308 GTi να ρίχνονται στη μάχη των πωλήσεων. Η VW απαντά με την έκδοση Clubsport του Golf GTi, η οποία θα ξεκινήσει τις πωλήσεις στις αρχές του 2016 παράλληλα με τον εορτασμό των 40 χρόνων του μοντέλου. Με το GTi Clubsport η VW αυξάνει σημαντικά την απόδοση και βελτιώνει την αισθητική και την αεροδυναμική του εμβληματικού της μοντέλου, δημιουργώντας το πιο δυνατό GTi όλων των εποχών. O κινητήρας παραμένει δίλιτρος TSi, ωστόσο πλέον η σταθερή μέγιστη ισχύς έχει σκαρφαλώσει στους 265 ίππους και υπάρχει η δυνατότητα, για διάστημα 10 δευτερολέπτων κάθε φορά, να αυξάνεται στους 290. Αυτό γίνεται με ένα απλό πάτημα του γκαζιού στο πάτωμα, όπως περίπου ενεργοποιείται το κατέβασμα σχέσεων στα αυτόματα κιβώτια.

Η μετάδοση γίνεται στους εμπρός τροχούς μέσω χειροκίνητου ή αυτόματου DSG κιβωτίου έξι σχέσεων. Η τελική ταχύτητα είναι 250 και 249 χλμ./ώρα αντίστοιχα, ενώ η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα 6.0 και 5.9 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Η έκδοση Clubsport ξεχωρίζει εξωτερικά από το νέο εμπρός προφυλακτήρα, τα πλευρικά αεροδυναμικά βοηθήματα στο μαρσπιέ, το πίσω σπόιλερ, το διαχύτη και φυσικά από τις νέες ζάντες 18 ή 19 ιντσών, οι οποίες είναι σφυρήλατες για ακόμα μικρότερο βάρος. Η οροφή επίσης είναι βαμμένη μαύρη, κάνοντας μια έντονη αντίθεση με το ειδικό λευκό χρώμα για τη συγκεκριμένη έκδοση. Στο εσωτερικό δεν έχει αλλάξει η σχεδίαση, παρά μόνο οι επενδύσεις για ακόμα πιο σπορ και ποιοτική ταυτόχρονα αίσθηση, ενώ το λογότυπο GTi επικρατεί στα μαρσπιέ, στο τιμόνι, στον επιλογέα και στα καθίσματα.

Όταν ξεκινήσουν οι πωλήσεις του νέου μοντέλου και στη χώρα μας οι τιμές του αναμένονται στην περιοχή των 40.000€ περίπου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!