Χόρνερ: «Έχουμε υπογράψει για κινητήρα»

Νίκος Τσιώκος
Χόρνερ: «Έχουμε υπογράψει για κινητήρα»
Ο Κρίστιαν Χόρνερ αποκάλυψε ότι η Red Bull έχει υπογράψει συμβόλαιο με εταιρεία για κινητήρες ενόψει 2016, η οποία αναμένεται να είναι η Renault.

Τέλος καλό, όλα καλά, όπως δείχνουν για τη Red Bull, όσον αφορά το μέλλον της στη Formula1. Οι «κόκκινοι ταύροι» πέρασαν από... σαράντα κύματα, όταν αποφάσισαν ότι δε γίνεται να συνεχίσουν με τη Renault. Το μέλλον τους στο σπορ ήταν αμφίβολο για πολύ καιρό, τη στιγμή που τα σενάρια ήταν πάρα πολλά.

Πιο συγκεκριμένα, ακούστηκε και γράφτηκε το ενδεχόμενο εμπλοκής της Volkswagen με κάποια από τις αυτοκινητοβιομηχανίες του ομίλου της, ωστόσο φαίνεται πως ήταν απλά φήμες. Επίσης, η ομάδα του Μίλτον Κέινς... χτύπησε την πόρτα και των τριών κατασκευαστών κινητήρων που βρίσκονται στο γκριντ (Ferrari, Mercedes, Honda), όμως... έφαγε άκυρο.

Έτσι, δεν υπήρχε άλλη λύση από το να συνεχίσει με τη Renault, καθώς το επόμενο βήμα ήταν η αποχώρηση από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, κάτι που δεν ήθελε κανείς.

Μάλιστα, ο Κρίστιαν Χόρνερ αποκάλυψε ότι έχει υπογραφεί και συμβόλαιο, αν και δεν είπε ποια θα είναι η προμηθεύτρια κινητήρων της RB για το 2016. «Έχουμε υπογράψει συμβόλαιο για κινητήρα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω ποιος θα είναι ο προμηθευτής.

Θα ανακοινώσουμε διάφορους συνεργάτες μέσα στην εβδομάδα, οπότε θα είμαστε εκεί εκτός κι αν συμβεί κάποιο απρόοπτο. Ο κινητήρας θα βελτιωθεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς και θα είναι δύσκολη αρχή της σεζόν για μας, όμως είμαστε αισιόδοξοι ότι θα κάνουμε μεγάλο βήμα», ανέφερε ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!