«Αυτονομήθηκε» το αυτόνομο λεωφορείο στα Τρίκαλα

Γιώργος Βαρίνος
«Αυτονομήθηκε» το αυτόνομο λεωφορείο στα Τρίκαλα
Το αυτόνομο ηλεκτρικό λεωφορείο (χωρίς οδηγό) που κυκλοφορεί στα Τρίκαλα από τις 10 Νοεμβρίου, είχε χθες το πρώτο του «ατύχημα».

Ο πρωτοπόρος στην ενσωμάτωση συστημάτων υψηλής τεχνολογίας δήμος Τρικκαίων, έθεσε από τις 10 Νοεμβρίου σε κυκλοφορία το πρώτο στη χώρα μας ηλεκτρικό, αυτόνομα κινούμενο λεωφορείο χωρίς οδηγό, στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων. Χθες, ωστόσο, το μικρό ηλεκτρικό λεωφορείο είχε το πρώτο του ατύχημα, χωρίς να τραυματιστεί κανείς ή να προκληθούν υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με το trikalanews.gr, αρχικά το μικρό λεωφορείο έφυγε από τη λωρίδα του και εισήλθε στη λωρίδα κίνησης των αυτοκινήτων, ενώ στη συνέχεια, προσπαθώντας να διορθώσει την πορεία του, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και πέρασε δίπλα από περίπτερο όπου και ακινητοποιήθηκε.

Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση και δήμος Τρικκαίων, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Το όχημα δεν συγκρούστηκε με κανένα αντικείμενο, δεν ήλθε σε επαφή με κανέναν πολίτη, δεν χτύπησε πουθενά. Στη διάρκεια του συμβάντος - που διήρκησε ελάχιστα δευτερόλεπτα - υπήρχε χειριστής στο όχημα, κατάλληλα εκπαιδευμένος για να το ακινητοποιεί σε περίπτωση απώλειας ελέγχου. Αυτός ο χειριστής βρίσκεται στο όχημα καθημερινώς, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και σε κάθε δρομολόγιο. Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, εξάλλου, το έχουν ήδη επισκεφτεί και έχουν ταξιδέψει με το Λεωφορείο, εκατοντάδες παιδιά και πολίτες, από τις 10 Νοεμβρίου - ημέρα πραγματοποίησης των εγκαινίων - μέχρι σήμερα».

Image credit: trikalanews.gr

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!