Ίσως το 2018 το αυτοκίνητο της Yamaha (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ίσως το 2018 το αυτοκίνητο της Yamaha (video)
Το πρωτότυπο αυτοκίνητο της Yamaha, το Sports Ride Concept, είναι πολύ πιθανό να μπει σε παραγωγή σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Στην 44η έκθεση του Τόκιο η Yamaha παρουσίασε ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο με την ονομασία Sports Ride Concept που συνδέει ιδανικά το δυναμικό κόσμο των μοτοσικλετών με αυτό των αυτοκινήτων. Πρόκειται για ένα μικρό κουπέ 2 θέσεων με σαφείς αναλογίες σπορ αυτοκινήτου αλλά πολύ μικρές διαστάσεις, καθώς το μήκος του είναι μόλις 3,9 μέτρα και το πλάτος 1,72. Χάρη στην ελαφριά κατασκευή iFrame το βάρος δεν ξεπερνά τα μόλις 750 κιλά, τα οποία υπόσχονται εξαιρετικές επιδόσεις και οδική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με το αυστραλιανό motoring.com.au πηγές στη Yamaha αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε μια έκδοση προ – παραγωγής του συναρπαστικού μικρού κουπέ στην έκθεση αυτοκινήτου το Τόκιο το 2017, με turbo κινητήρα 1.5 λίτρων, ισχύ στην περιοχή των 200 ίππων και κίνηση στους πίσω τροχούς. Με δεδομένο το πολύ χαμηλό βάρος οι επιδόσεις αναμένονται συναρπαστικές, ενώ το κόστος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα ξεπερνά τα 50.000€ παρά τη μικρή παραγωγή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!