Επετειακή Mercedes - AMG A45

Γιώργος Βαρίνος
Επετειακή Mercedes - AMG A45
Μια ειδική έκδοση της Mercedes – AMG A45 έρχεται να σφραγίσει την κατάκτηση των τίτλων κατασκευαστών και οδηγών από την Mercedes AMG Petronas στην F1.

Το μικρότερο μοντέλο της σειράς των Mercedes – AMG, η A45 4Matic, ντύνεται στα χρώματα της Petronas για να τιμήσει τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας Mercedes AMG Petronas, η οποία κατέκτησε φέτος τους τίτλους κατασκευαστών και οδηγών στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αυτό της Formula 1. Το αυτοκίνητο που αποδίδει 381 ίππους χάρη στο δίλιτρο turbo τετρακύλινδρο κινητήρα του, διαθέτει τετρακίνηση, μπλοκέ διαφορικό στους εμπρός τροχούς και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα, ανήκει στη μικρή αυτή κοινότητα των πιο γρήγορων συμπαγών hatchback του πλανήτη.

Η ειδική έκδοση Mercedes AMG Petronas 2015 World Champion Edition όπως ονομάζεται θα είναι διαθέσιμη για μόνο τρεις μήνες, από τον Ιανουάριο του 2016 έως και τον Μάιο του ίδιου έτους, σε τιμή που στη Γερμανία ξεκινά από τα 65.400€. Μηχανολογικά η ειδική αυτή έκδοση δεν έχει διαφορές από την facelifted Α45 AMG, ωστόσο διαθέτει ειδικό εξοπλισμό τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Κατ’ αρχάς ο χρωματισμός του αμαξώματος είναι ειδικός και φέρει διακοσμητικά στα χρώματα της αγωνιστικής ομάδας, ενώ έχουν τοποθετηθεί ειδικοί τροχοί 19 ιντσών σε γκρι χρώμα, αεροτομή οροφής πίσω και splitter στον εμπρός προφυλακτήρα. Εσωτερικά τα καθίσματα ανήκουν στη σπορ σειρά της AMG, όπως και το τιμόνι, ενώ διαφορετικές είναι οι επενδύσεις πάντα με γραφικά στην πετρόλ πράσινη απόχρωση της Petronas. Στην κεντρική κονσόλα έχει τοποθετηθεί πλακέτα που υπενθυμίζει το λόγο της δημιουργίας της ειδικής αυτής έκδοσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!