Στο Ντιτρόιτ το Volvo S90

Γιώργος Βαρίνος
Στο Ντιτρόιτ το Volvo S90
Σχεδόν έτοιμη είναι η νέα λιμουζίνα της Volvo, η S90, η οποία, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, θα παρουσιαστεί στη διεθνή έκθεση του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο του 2016.

Το επερχόμενο Volvo S90 το έχουμε ήδη δει να δοκιμάζεται εντατικά με πλήρες καμουφλάζ στους δρόμους της Ευρώπης, ενώ, παράλληλα, έχουν διαρρεύσει εικόνες του μέσω Κίνας από την εταιρεία που κατασκεύαζε μοντέλα μινιατούρες σε κλίμακα 1:43 για την επικείμενη προώθησή του από τη σουηδική εταιρεία. Οι δύο εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Volvo είναι φυσικά υπό φωτισμένες και αρκετά διακριτικές, ωστόσο μια καλλιτεχνική απεικόνιση του μοντέλου δείχνει σχεδόν αυτούσιο το εμπρός μέρος του που έχουν ήδη δει από τα μικρά μοντελάκια.

Αυτό λοιπόν διατηρεί τη σχεδιαστική φόρμα του μεγάλου SUV XC90, και φυσικά όλων των επόμενων Volvo που θα αντικατασταθούν σταδιακά ή θα προστεθούν στη γκάμα της εταιρείας τα επόμενα χρόνια. Το νέο S90 θα έχει μήκος κοντά στα 5 μέτρα και θα ανταγωνίζεται τις Mercedes E, BMW 5 και φυσικά το Audi A6. Αναμένεται να έχει πολλά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και ημιαυτόματης λειτουργίας, ενώ, αν κρίνουμε από τις επιδόσεις του XC90 στις δοκιμές πρόσκρουσης, η παθητική ασφάλεια που θα προσφέρει θα είναι κορυφαία.

Εκτός εκπλήξεων, το S90 θα διαθέτει τη νέα γκάμα των δίλιτρων κινητήρων βενζίνης και diesel, όπου οι πρώτοι με τη βοήθεια turbo και κομπρέσορα αποδίδουν έως 320 ίππους, ενώ οι δεύτεροι με τη βοήθεια δύο turbo από 190 έως και 225 ίππους. Φυσικά και θα υπάρχει και η υβριδική εκδοχή, ίσως με ένα διαφορετικό πακέτο ηλεκτρικών κινητήρων. Σε όλες τις περιπτώσεις, το κιβώτιο θα είναι το νέο αυτόματο 8 σχέσεων. Το S90 που θα κάνει το ντεμπούτο του στις 11 Ιανουαρίου 2016 στην έκθεση του Ντιτρόιτ, θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο εξάμηνο του 2016, ενώ λίγο αργότερα αναμένεται και η έκδοση V90, με στο station αμάξωμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!