Αυτό είναι το Subaru Impreza Sedan (video)

Γιώργος Βαρίνος
Αυτό είναι το Subaru Impreza Sedan (video)
Αποκαλύφθηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες στις ΗΠΑ το Subaru Impreza Sedan, ως πρωτότυπο αλλά πολύ κοντά στην παραγωγή.

χεδόν έτοιμο να κυλήσει τους τροχούς του στην άσφαλτο δείχνει το τετράθυρο Subaru Impreza, ωστόσο με τον τίτλο concept η ιαπωνική εταιρεία περιορίζει τις ορέξεις μας για άμεση παρουσίασή του. Η αποκάλυψή του ωστόσο αμέσως μετά από αυτή της πεντάθυρης, επίσης χαρακτηρισμένης ως concept, έκδοσης στην έκθεση αυτοκινήτου το Τόκιο ένα μήνα πριν, δείχνει ότι η γκάμα του μικρότερου μοντέλου της Subaru είναι έτοιμη. Φυσικά το Impreza sedan μόνο μικρό δεν είναι, με το μήκος του αμαξώματος να ανακοινώνεται στα 4.55 μέτρα και το πλάτος στα 1,88 το οποίο, όπως και το μεταξόνιο των 2,67 μέτρων είναι κοινά με αυτά του μήκους 4,4 μέτρων πεντάθυρου Impreza.

Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν δίνει στη δημοσιότητα η Subaru, ωστόσο πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιη η χρήση του νέου boxer κινητήρα των 1.6 λίτρων με turbo και άμεσο ψεκασμό που κινεί το νέο crossover, το Levorg και αποδίδει 170 ίππους. Σύμφωνα με τα λίγα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Subaru το Impreza θα διαθέτει τετρακίνηση –κάτι που αποτελεί δομικό στοιχεία κάθε μοντέλου της μάρκας- η οποία θα συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητα, όσο και με αυτόματα κιβώτια. Πιθανότατα να δούμε τις εκδόσεις παραγωγής των Impreza στην πρώτη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στην Ευρώπη το Μάρτιο 2016, αυτή της Γενεύης, πιθανότατα και με τη δίλιτρη εκδοχή του δίλτρου turbo boxer κινητήρα με ισχύ 300 ίππων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!