Φήμες για διακοπή της συνεργασίας Lorenzo-Yamaha!

Γιώργος Βαρίνος
Φήμες για διακοπή της συνεργασίας Lorenzo-Yamaha!
Το δράμα που συμβαίνει στο MotoGP δεν έχει τέλος. Το ίντερνετ έχει γεμίσει με τις φήμες για την διακοπή της συνεργασίας ανάμεσα στον Λορένθο και την Yamaha, εξ' αιτίας της συμπεριφοράς του Ισπανού πρωταθλητή σε σχέση με το επεισόδιο Ρόσι-Μάρκεθ.

Σε όλο και περισσότερα έγκριτα site, (όπως το www.autoevolution.com, το www.reddit.com, κ.α.) διαβάζουμε για την πιθανότητα διακοπής της συνεργασίας του Λορένθο με την Yamaha, στο τέλος της χρονιάς την οποία δυανύουμε. Η συμπεριφορά του Ισπανού πρωταθλητή σε σχέση με το επεισόδιο Ρόσι-Μάρκεθ δεν ήταν αυτή που επιθυμούσε η Yamaha και ο πάντα χαμηλών τόνων Λιν Τζάρβις, ο αγωνιστικός διευθυντής της Yamaha, δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με τον οδηγό του, που εύκολα και δίχως να έχει στα χέρια του όλα τα στοιχεία, όχι μόνο πήρε το μέρος της αγωνιστικής ομάδας της Honda αλλά και έκανε κριτική στην ποινή που επιβλήθηκε στον έτερο οδηγό της αγωνιστικής ομάδας της Yamaha, Βαλεντίνο Ρόσι, πως ήταν μικρή και το σωστό ήταν να μηδενιστεί.

Ο Λιν Τζάρβις από την αρχή κράτησε έναν ισορροπημένο ρόλο σε όλη αυτή την κατάσταση και ήθελε να βγουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία πριν η ομάδα βγάλει συμπεράσματα για το τι ακριβώς συνέβη.

Χτες Τετάρτη 28.10.2015 βγήκε στον αέρα ένα on board πλάνο από την μοτοσυκλέτα του Μάρκεθ. Το video που προέρχεται από την Dorna (την οργάνωση του MotoGP) δεν ξέρουμε αν έφτασε στο ίντερνετ επίσημα ή ανεπίσημα, ή ήταν μια «στρατηγική διαρροή». Πάντως στο video ο ήχος ήταν ασυγχρόνιστος με αποτέλεσμα να μη βγαίνουν ξεκάθαρα συμπεράσματα, αν και φαίνεται πως το πόδι του Ρόσι βγαίνει μετά το ακούμπημα του Μάρκεθ. Δείτε το video αποκατεστημένο με τον ήχο πλέον συγχρονισμένο.

Επίσης στο ίντερνετ υπάρχουν και video που δεν τα έχουμε ξαναδεί, έτσι βλέπουμε τον Μαουρίτσιο Βιτάλι τον επιτετραμμένο των Dainese/AGV στην ομάδα του Ρόσι, να επιτίθεται στο box της Honda (δεν είχε καμμιά δουλειά να εμπλακεί) από την είσοδο των πιτς, στην πλευρά της πίστας και να τον διώχνει ο Άλεξ Μάρκεθ, αδερφός του Μάρκ Μάρκεθ!!! Ενώ σχεδόν ταυτόχρονα ο Τσεσαρίνο «Ρίνο» Σαλούτσι (ο πατέρας του Ούτσιο, του φίλου του Ρόσι) που είναι ο επικεφαλής του #46 FUN CLUB, επιτέθηκε στο box της Honda από την πίσω πλευρά και βλέπουμε να τον διώχνουν οι άνθρωποι της Honda με χειρονομίες, φωνές και... υψωμένα δάχτυλα!!! (δείτε τα videos που επισυνάπτωνται)

Βεβαίως το συμβάν είναι τόσο μεγάλο και ιδιαίτερο που μπήκε και στο χώρο της πολιτικής. Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, με αναρτήσεις του στο Twitter πήρε το μέρος του Μάρκεθ, ενώ ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρένζι, πήρε το μέρος του Ρόσι και τον πήρε και τηλέφωνο από την Κούβα στην οποία βρίσκεται!!!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!