Mε το…δεξί ο Οζιέ στην Ισπανία
Ο Γάλλος οδηγός της VW πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στη μία και μοναδική ΕΔ της πρώτης ημέρας του Ράλι Ισπανίας, αφήνοντας δεύτερο τον Νεβίλ και τρίτο τον Μίκελσεν!
Αργά το απόγευμα της Πέμπτης ξεκίνησε το Ράλι Ισπανίας με μία και μοναδική Ειδική Διαδρομή στη Βαρκελώνη. Ωστόσο η συγκεκριμένη ΕΔ των 3,2 χιλιομέτρων έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού τα πληρώματα έπρεπε να κάνουν δύο γύρους στον χώρο, όπου είχε πραγματοποιηθεί το 1929 η Παγκόσμια Έκθεση και όπου στο παρελθόν γίνονταν Γκραν Πρι της Formula 1.
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής WRC, Σεμπαστιάν Οζιέ, πέτυχε με το καλημέρα τον καλύτερο χρόνο με 3 λεπτά και 37,8 δευτερόλεπτα. Ωστόσο ο Γάλλος τόνισε με νόημα, ότι το Ράλι Ισπανίας ξεκινά ουσιαστικά από την Παρασκευή και υπενθύμισε, ότι «και στην Κορσική είχα ξεκινήσει έτσι και μετά δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά τα πράγματα».
Πίσω από τον οδηγό του VW Polo R WRC πλασαρίστηκαν ο Τιερί Νεβίλ με Hyundai i20 WRC και ο Αντρέας Μίκελσεν, επίσης με VW Polo R WRC. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μικ (Citroen DS3 WRC), Κούμπιτσα (Ford Fiesta RS WRC), Οστμπεργκ (Citroen DS3 WRC), Λάτβαλα (VW Polo R WRC), Πάντον (Hyundai i20 WRC), Σόρντο (Hyundai i20 WRC) και Αλ-Ατίγια με Skoda Fabia R5 στην κατηγορία WRC2.
Το Ράλι Ισπανίας συνεχίζεται την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου με οκτώ χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές. Το βράδυ της Παρασκευής πρέπει να αλλάξουν οι μηχανικοί τις ρυθμίσεις των αυτοκινήτων, καθώς οι επόμενες Ειδικές Διαδρομές του Σαββάτου και της Κυριακής θα γίνουν αποκλειστικά σε άσφαλτο.Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!