Αποκάλυψη Opel Astra TCR
Με το νέο αγωνιστικό Astra TCR η Opel προσφέρει στους ιδιώτες και στις ομάδες που συμμετέχουν στο παγκόσμιο και σε εθνικά πρωταθλήματα αυτοκινήτων τουρισμού μια αξιόπιστη και με κορυφαία αγωνιστικά χαρακτηριστικά πρόταση. Μάλιστα, το Astra TCR καλύπτει ακόμα και τις προδιαγραφές της FIA που θα ισχύουν από το 2017, για το πρωτάθλημα τουρισμού, ενώ δεν χρειάζεται καμία τροποποίηση για τη συμμετοχή του ακόμα και σε αγώνες αντοχής, όπως οι 24 ώρες του Μαν.
Το Astra TCR είναι προδιαγραφών TC3, εμπίπτει δηλαδή στην ίδια κατηγορία που αγωνίζονται τα Seat Leon, το επερχόμενο VW Golf και το Honda Civic Type R. Ο κινητήρας του είναι δίλιτρος turbo και αποδίδει 330 ίππους ισχύος και 420 Nm ροπής. Συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων το οποίο διαθέτει paddles αλλαγής στο τιμόνι. Η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω αγωνιστικού συμπλέκτη με διπλό μεταλλικό δίσκο. Το αμάξωμα διαθέτει ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και γεωμετρία τροχών και αναρτήσεων. Τα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι σταθερά και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIA, που είναι κοινές για όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Τα φρένα περιλαμβάνουν δίσκους 378 χιλιοστών με δαγκάνες έξι εμβόλων, ενώ το ποσοστό πέδησης εμπρός και πίσω είναι ρυθμιζόμενο από τον οδηγό.
Το βάρος του αμαξώματος έχει διατηρηθεί στα 1.200 κιλά με πλήρη εξοπλισμό (roll cage, δοχείο καυσίμου ασφαλείας 100 λίτρων, πυρόσβεση). Σημειώνεται τέλος ότι ABS και ESP δεν υπάρχουν, καθώς οι κανονισμοί απαγορεύουν κάθε ηλεκτρονικό βοήθημα. Το εντυπωσιακό νέο αγωνιστικό Astra θα είναι διαθέσιμο σε περιορισμένα αντίτυπα για τις πρώτες ιδιωτικές ομάδες το Φεβρουάριο του 2016 και σταδιακά θα υλοποιούνται εντός της χρονιάς και οι υπόλοιπες παραγγελίες. Το κόστος του έχει γίνει προσπάθεια να διατηρηθεί χαμηλά και συγκεκριμένα στα 95.000€ προ φόρων.
Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!





