Αυτή η εξάτμιση βγάζει μόνο νερό!

Πέτρος Πιτσίνης
Αυτή η εξάτμιση βγάζει μόνο νερό!
Το πειραματικό Toyota FCV Plus μεταφέρει έως τέσσερα άτομα μέσα σε φουτουριστικό περιβάλλον και αντί για ρύπους βγάζει νερό χάρη στις ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου!

Επίδειξη δύναμης θα κάνει η Toyota στο Motor Show του Τόκιο, που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 8 Νοεμβρίου. Η ιαπωνική μάρκα έχει ανακοινώσει ήδη τις πρεμιέρες τριών πρωτότυπων μοντέλων, ένα από τα οποία θα είναι και το FCV Plus. Το φουτουριστικό αυτοκίνητο με head up display αντί ταμπλό, διαθέτει 3,80 μ. μήκος και μεταξόνιο τριών μέτρων, ενώ μπορεί να μεταφέρει έως τέσσερις επιβάτες και –το κυριότερο- δεν επιβαρύνει το περιβάλλον με ρύπους και διοξείδιο του άνθρακα, καθώς βγαίνουν από την εξάτμισή του μόνο υδρατμοί και καθαρό νεράκι!

Πίσω από τη δεύτερη σειρά καθισμάτων υπάρχει ένα ρεζερβουάρ, που εφοδιάζει με υδρογόνο τις ενεργειακές κυψέλες ανάμεσα στους μπροστινούς τροχούς. Οι τελευταίες παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, με την οποία τροφοδοτούνται τα τέσσερα μοτέρ, που είναι ενσωματωμένα στους τροχούς του καινοτόμου μίνι. Η Toyota λανσάρισε εφέτος με το Mirai το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής με ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου, όμως το FCV Plus δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει ποτέ στους δημόσιους δρόμους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!