Σοβαρά αλλά δεν κινδυνεύει ο Ντε Άντζελις

Γιώργος Βαρίνος
Σοβαρά αλλά δεν κινδυνεύει ο Ντε Άντζελις
O Άλεξ Ντε Άντζελις στο τελευταίο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών του Ιαπωνικού GP, για το πρωτάθλημα MotoGP, είχε ένα σοβαρό ατύχημα που διέκοψε άλλωστε την περίοδο δοκιμών.

Το ατύχημα ήταν σοβαρό και ο οδηγός από το Σαν Μαρίνο, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Dokkyo Hospital στο Mibu για περαιτέρω εξατάσεις και θεραπεία. Να σημειώσουμε πως μετά το ατύχημα, είχε τις αισθήσεις του και μιλούσε με τους γιατρούς, που σημαίνω πως ναι μεν έχει χτυπήσει σοβαρά, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Στο νοσοκομείο έκανε αξονική και έδειξε σοβαρή βλάβη στον πνεύμονα και κατάγματα σε αρκετά πλευρά.

Ο επικεφαλής ιατρός του MotoGP™ Καθηγητής Μικέλε Μακκιαγκόντενα αναφέρει:

"Έχει ένα σοβαρό τραύμα στο θώρακα. Έσπασε μερικά πλευρά και από τις δύο πλευρές και έχει τραυματίσει τον πνεύμονά του. Επίσης έχει διάσειση. Η αξονική δεν έδειξε εσωτερική αιμορραγία αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Πρέπει για τις επόμενες 48 ώρες να παραμείνει υπό παρακολούθηση. Επίσης ο τραυματισμός του πνεύμονα θέλει προσοχή για το πως θα εξελιχθεί. Περιμένουμε να μαζέψει υγρό και να τον δυσκολέψει στην αναπνοή. Είναι νωρίς για να πάρουμε αποφάσεις, για το αν θα κάνουμε επέμβαση. Παρακολουθούμε με προσοχή μήπως δημιουργηθούν επιπλοκές και εσωτερικό οίδημα στον πνεύμονα. Είναι σίγουρο πως δεν θα ξαναοδηγήσει αυτή την χρονιά. Πρέπει να προσέξει πολύ για να γίνει απολύτως καλά. Θα χρειαστεί χρόνος.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!