Σε άνοδο η Audi

Γιώργος Βαρίνος
Σε άνοδο η Audi
Παρά τη δύσκολη συγκυρία για τον όμιλο VW, η Audi αύξησε τις πωλήσεις της σε όλο τον κόσμο κατά 6,8% το μήνα Σεπτέμβριο.

Με περίπου 170.900 αυτοκίνητα, η Audi αύξησε τις παραδόσεις της σε όλο τον κόσμο κατά 6,8 % το μηνα Σεπτέμβριο. Οι πωλήσεις στην Αμερική αυξήθηκαν κατά 11,9 % και στην Ευρώπη κατά 8,8%. Με το δυνατό ξεκίνημα του νέου Audi Q7, η Audi το μήνα Σεπτέμβριο είχε ιστορικά τις καλύτερες πωλήσεις της στην Ευρώπη, με σχεδόν 80.000 μονάδες. Από την αρχή του έτους, οι παγκόσμιες πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 3,8 %, φτάνοντας συνολικά το πρώτο εννεάμηνο τα 1.347.950 μονάδες. Μόνο το μήνα Σεπτέμβριο, η Audi κατάφερε να αυξήσει τις παραδόσεις του νέου Audi Q7 και του νέου Audi TT κατά περίπου 4.900 μονάδες συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους. Έως τα μέσα του επόμενου έτους, η εταιρεία σκοπεύει να λανσάρει άλλα 15 νέα ή ανανεωμένα μοντέλα στην παγκόσμια αγορά, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της.

Οι πωλήσεις της Αudi στην Ελλάδα επίσης σημείωσαν αύξηση 22,8%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 210 έναντι 171 οχήματα συγκριτικά με το μήνα Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους. Πεποίθηση μάλιστα της εταιρείας είναι ότι οι πωλήσεις θα ενισχυθούν τους επόμενους μήνες στη χώρα μας, με την έλευση του νέου Audi Q7 και το λανσάρισμα του νέου Audi A4 με το νέο κινητήρα 1.4 λίτρων, απόδοσης 150 ίππων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!