Αρχές 2016 οι ανακλήσεις VW

Γιώργος Βαρίνος
Αρχές 2016 οι ανακλήσεις VW
Σε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο διευθύνων σύμβουλος της VW είπε ότι οι ανακλήσεις θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην online έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο διευθύνων σύμβουλος του VW Group Ματίας Μίλλερ ανάφερε ότι οι ανακλήσεις των αυτοκινήτων με το λογισμικό χειραγώγησης των εκπεμπόμενων ρύπων θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2016 στην Ευρώπη. Λόγω των πολλών μαρκών του Ομίλου αλλά και του πολύ μεγάλου αριθμού των υπό ανάκληση αυτοκινήτων, 8.000.000 υπολογίζονται συνολικά από όλες τις μάρκες, χρειάζεται προσοχή στην οργάνωση των σχετικών επεμβάσεων και φυσικά χρόνος. Όπως είχε μάλιστα αναφέρει σε συγκέντρωση 20.000 εργαζομένων της εταιρείας χθες στο Βόλφσμπρουγκ, στόχος πλέον δεν είναι μόνο η ταχύτητα διαλεύκανσης και διευθέτησης του προβλήματος αλλά η προσοχή στη διαχείριση των ανακλήσεων.

Όπως και στις χθεσινές του δηλώσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εργαζομένους, έτσι και στην εφημερίδα ο Μίλλερ επιβεβαίωσε ότι σε κάποιες περιπτώσεις μοντέλων δεν αρκεί η επέμβαση στο λογισμικό του συστήματος ψεκασμού για να αποκατασταθεί η παρατυπία. Ίσως λοιπόν ορισμένοι κινητήρες της σειράς EA189 χρειαστούν περαιτέρω, μηχανικές, επεμβάσεις για να επιστρέψουν στη νομιμότητα.

Ο Μίλλερ υποστήριξε επίσης ότι, όπως δείχνει η έρευνα που διεξάγει η VW, οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο των ρύπων ήταν λίγα μόνο στελέχη της εταιρείας, στηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς και τις δηλώσεις του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Μάρτιν Βίντερκορν ότι δεν είχε λάβει γνώση της παρατυπίας. Κατέληξε τέλος ότι το όλο θέμα του παράτυπου λογισμικού επέτρεψε στην VW να βγει από μια κατάσταση αυτισμού και γιγαντισμού, να επαναπροσδιορίσει την πορεία της και τελικά να μπει σε ένα δρόμο αποκέντρωσης και από-μεγέθυνσης, δίνοντας περισσότερες αρμοδιότητες, ελευθερίες και πρωτοβουλίες στη διοίκηση της κάθε μάρκας. Προέβλεψε δε ότι σε δύο με τρία χρόνια ο όμιλος VW θα είναι και πάλι το λαμπερό αστέρι της βιομηχανίας αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!